Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A kórházbővítést végző vásárhelyi cég építheti az új bölcsődét Mindszenten

A beruházásra nincs elég pénz, a kormánytól vár plusztámogatás az önkormányzat.

„Döntés született a bölcsődeépítésről is. A nyertes pályázó az Építészmester Zrt. lett, viszont kevesebb pénz áll rendelkezésre, mint amennyi a kasszában van erre a célra, ezért újabb állami támogatást kell megigényelni” – közölte közösségi oldalán Pálinkó Máté. A mindszenti képviselő-testület tagja hozzátette, mivel jegyzőkönyvileg is garanciát kapott arra, hogy a nyertes ár nem fog az infláció mértékével tovább emelkedni, ezért ő is igennel szavazott a bölcsőde megépítésére.

Az azonban egyelőre nem ismert, pontosan mennyiért vállalta a vásárhelyi kórházbővítést végző társaság a 48 férőhelyes intézmény felhúzását, és hogy mennyien versengtek a megbízásért, mert a versenyeztetési eljárások hivatalos felületén, az elektronikus közbeszerzési rendszeren még semmilyen tájékoztatást nem adott az önkormányzat tavaly augusztus óta.

Azt már múlt nyáron megírtuk, hogy a felek közötti írásos megállapodás szignálására egészen addig várni kell, míg a beruházás anyagi fedezete teljes egészében rendelkezésre nem áll. Márpedig ehhez több százmillió forintos kormányzati támogatásra lesz szükség, hiszen a fejlesztésre elnyert 745 millió forintos uniós forrást 2020 augusztusában ítélték oda Mindszentnek, azóta viszont jelentősen megemelkedtek az építőipari anyagárak és munkadíjak.

Mindenek tükrében nem kizárt, hogy 2025-ig is elhúzódhat az új bölcsőde megnyitása, hiszen a nyertes kivitelezőnek a szerződés hatálybalépésétől számítva 18 hónapja lesz, hogy elvégezze az építési feladatokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!