Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Akár 150 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak az SZTE agrár szakos hallgatói

Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2023-ban megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során kiemelten kezelik – közölte az SZTE sajtóosztálya.

Az SZTE START Tehetséggondozó Program egyik legfontosabb eleme az SZTE START ösztöndíj.  A támogatás közvetlen kedvezményezettjei azok a diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyernek, tanulmányaikat pedig 2023 szeptemberében kezdik meg. Az odaítélt ösztöndíjat – az SZTE-re történt beiratkozás után – az egyetem egy összegben folyósítja. A 2023/2024-es tanévben az elbíráláskor az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket kiemelten kezelik.

Az SZTE START ösztöndíjat legutóbb mintegy 800 tehetséges, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatónak adták át, ennek összege személyenként minimum 50.000, maximum 150.000 forint volt.

Azok, akik elnyerik az ösztöndíjat nemcsak egy egyszeri pénzjuttatást, hanem az egyetemi beilleszkedést segítő, mentori támogatást is kapnak, továbbá részt vehetnek a szakmai fejlődésüket segítő speciális kurzusokon. A SZTE START ösztöndíjasok az SZTE Junior Akadémia kedvezményrendszerét is igénybe vehetik: ingyenesen használhatják a Tehetség könyvtárat, és Tehetség hálózati tagságot is nyernek.

A pályázatokat január 20. és szeptember 11. között várják, döntés és kiértesítés 2023. október 6-9. között lesz.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!