Sztrájkoltak a Klauzál iskola tanárai

A Klauzál utcai iskolaépület húsz felsős tanára sztrájkolt ma egészen délig, így a szülők reggel alig engedték az iskolába a gyerekeket. A képen a sztrájkolók egy része, jobbról Kovács Szabina PSZ titkár.

Harmadik alkalommal szervezett sztrájkot ma a vásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola, egy esztendő leforgása alatt. A reggeltől délig tartott munkabeszüntetésben 20 tanár vett részt. A szülők azzal is támogatták a munkabeszüntetést és a követeléseiket, hogy a 168 ide járó gyermek közül reggel csak 51-et engedtek suliba.

– Követeléseink nem változtak, de kiegészültek a következőkkel: hagyják abba a tanárok megfélemlítését, vegyék vissza a tizenöt, elbocsátott kollégánkat, s helyezzék vissza az eredeti formájába az ellehetetlenített sztrájkjogot, hogy hatékony lehessen a munkabeszüntetés – mondta Kovács Szabina, a Pedagógusok Szakszervezete helyi titkára. – Továbbra is azt kérjük: minimum 45 százalékkal emeljék meg a béreinket, hogy meg tudjunk élni belőle, szeretnénk szabad tankönyvválasztást, felelős oktatási minisztériumot, még mindazt, amit korábban megfogalmaztunk!

A három székhelyen is működő iskola Klauzál utcai felső tagozatában három pedagóguson kívül mindenki sztrájkolt (ez 95 százaléknál magasabb részvételi arányt jelent), az alsó tagozatban öten-hatan (ami 30-40 százalékot jelent), míg a székkutasi tagintézmény pedagógusai a mai munkabeszüntetésbe nem tudtak bekapcsolódni, mert nem jelezték azt nekik a megfelelő formában. Pedig ott is lett volna négy sztrájkoló.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!