Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Isten bolondja az Ótemplomban

Berecz András ének- és mesemondó Isten bolondja című önálló estje szerdán este 6 órakor kezdődik a Református Ótemplomban. A belépés díjtalan. 

A világirodalom ismert udvari bolondjainak, illetve kevéssé ismert magyar „bolondozók” történeteit eleveníti meg önálló estjén Berecz András Kossuth-díjas előadóművész, akinek Isten bolondja című előadását szerdán este tekintheti meg a közönség.

Az Úr igazát és mosolyát nem hétköznapi módon hirdető alak elevenedik meg a mesemondó játékában, aki történetének karakterét egyrészt Shakespeare darabjainak vidám, csipkelődő, de az igazságot kimondó, bölcs bolondjaitól eredezteti, de az ún. „húsvéti kacagásból” is merít. E középkori spanyol hagyomány szerint nemcsak a prédikáló pap igyekezett hallgatóságát megnevettetni, hanem mesemondókat is hívtak a templomokba. Így „vándorként” érkezik Berecz András is a Református Ótemplomba, ahol „színpadi barangolásai” során az okos-bolond gondolatainak vándorbotja prófétai, hallgatóságát Isten igazsága felé terelgető pásztorbottá válik…

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!