Huszonketten keresték fel a mai polgármesteri fogadóórát

A zömük szociális és lakhatási ügyekben kérte a városvezető segítségét. Többen kisgyerekkel jöttek, sőt az egyik család egy néhány hetes kisfiúval érkezett.

Decemberben nem volt polgármesteri fogadóóra, így a maira városháza portáján összesen huszonketten kértek sorszámot, ennyien fértek be a délelőtt 9 és déli 12 óra közt tartott fogadóóra időkeretébe.

– Mindig voltak olyanok, akik a szociális helyzetük miatt a város segítésére szorultak. Ma a legtöbbek lakást szerettek volna igényelni. Vagy azért, mert kitették őket a jelenlegi albérletükből, vagy az megszűnt, vagy nem bírták fizetni a díját. De az is előfordult, hogy lakhatatlanná vált az a hely, ahol eddig éltek. És olyan is akadt, aki eddig piaci alapú városi bérlakásban lakott, de azt már nem bírja fizetni, ezért most szociális alapúba szeretne átköltözni. Jött hozzám olyan helybéli is, aki jogi segítséget kért a társasházi közös képviselőjével szemben. És olyan kérelmező is megjelent, aki egy sportegyesületet szeretne működtetni, s ehhez kérte a város segítségét. Egy külterületen élő, gazdálkodó is felkeresett, aki vállalta, hogy kiírtja az önkormányzati földút melletti aljnövényzetet, elősegítve az út karbantartását – összegezte a fogadóóra tapasztalatait Márki-Zay Péter. A polgármester hangsúlyozta, míg város a saját anyagi helyzetéből bírja, fenntartja az eddig is meglévő szociális támogatási formákat, azaz segít akár gyógyszer, akár élelmiszer, akár szemüvegvásárlásban. És kiemelten fenntartja a gyerekekkel kapcsolatos támogatásokat.

Nem csak a polgármester, de az irodavezetők is jelen voltak a fogadóórán

Lakásügyben azonban nem a polgármester, hanem a hattagú, szakemberekből álló lakásügyi tanácsadó dönt.  A fogadóórán a polgármester arra biztatott mindenkit, hogy pályázzák meg a Szuperinfóban februárban megjelenő tíz szociális és három piaci alapú bérlakás közül azokat, melyeket alkalmasnak találnak. Előfordul ugyanis, hogy az egyik lakásra tízen, a másikra csak hárman. Pályázati űrlapot a városháza földszint 13/a. számú irodájában lehet kérni és bizottságtól személyes meghallgatást is lehet kérni.

A szociális bérlakásokra alkalmanként hatvanan-hetvenen jelentkeznek. A piaci alapúak odaítélésének szociális szempontot nem vesznek figyelembe, ott licit van.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!