Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

96 milliós tartozással indította 2023-at a vásárhelyi kórház

Sok beszállító felé adós maradt az intézmény.

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2022. december 31-én 14,5 milliárd forint – olvasható a Magyar Államkincstár legfrissebb jelentésében. A tartozásállományból 7,5 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel (beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, valamint az egészségügyi ágazati háttérintézményeket). Csaknem teljes összege a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben áll fenn.

Míg a korábbi években december végére az állam rendre lenullázta Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ adósságát, ezúttal nem egyenlítette ki teljes egészében a kifizetetlen számlákat, hiszen a november végi 838 milliós kötelezettségből 96 millió forint megmaradt január elsején.

A szentesi kórháznak 869 millióról 2 millióra, a vásárhelyi tankerületi központnak pedig 5-ről 2 millióra csökkent az adóssága 2022 utolsó napjára. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum minden tartozását letudta december 31-ig.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!