Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Sokszínű a képzés a Corvinban és a Kalmárban

Tizenhárom szakmai képzés közül választhatnak ősztől a Corvin és a Kalmár iskolákban a jelenlegi nyolcadikosok. A képünk a mesterségek éjjelén készült a Corvinban.

A nyolcadikosok számára a tanév második féléve a középiskolába jelentkezés időszaka. A döntés megszületésével és a hamarosan határidős jelentkezéssel zárul le a pályaválasztási folyamat. Fontos időszak ez mind a tanulók, mind a családok életében.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége a választható képzések kínálatával a város legszínesebb oktatási intézménye. Összesen 13 szakmát kínálnak leendő tanulóiknak az elektronika és elektrotechnika, az építőipar, a gépészet, a kereskedelem, a specializált gép- és járműgyártás és a Turizmus-vendéglátás ágazatban.

Azért is érdemes a szakképzést választani, mert a szakmai gyakorlaton töltött idő munkaviszonynak számít, és munkatapasztalatot is jelent. A szakképzési ösztöndíj nagy segítséget lehet a családok életében. Az érettségiről sem kell lemondani, ha a szakmatanulást választja valaki, hiszen az ötéves technikusi képzések ezt eleve tartalmazzák, a hároméves szakképző iskolai képzés után pedig két év alatt megszerezhető az érettségi. Minden ágazatban van lehetőség a felsőfokú oktatásban való továbbtanulásra is.

Diákjaink több mint 100 duális partnernél – országos és nemzetközi cégeknél, jónevű egyéni vállalkozóknál – töltik gyakorlati képzési idejüket, így közvetlenül szereznek tapasztalatot a munka világában, valamint a legmodernebb technológiákat első kézből tanulhatják meg.

Az intézmény törekszik arra, hogy szakmakínálatát újdonságokkal bővítse. A modern kor kihívásaihoz illeszkedik például a kereskedő és webáruházi technikus, 2023-as tanév újdonsága pedig a mechatronikus karbantartó szakma bevezetése, amely három év alatt olyan képzettség megszerzését teszi lehetővé, amellyel bizonyosan el fog tudni helyezkedni a fiatal szakember. Persze, az egyéni vállalkozás lehetősége is nyitott.

Minden szakmánál nagy hangsúlyt fektetnek a vállalkozói ismeretek elsajátítására, az idegennyelv tudásra, valamint a modern digitális készségek fejlesztésére. A leendő munkavállalók személyiségét, gyakorlati szempontú szóbeli és írásbeli kommunikációját is fejlesztjük. Kiemelten fontosnak tartják az egészséges versengést, a mások iránti tiszteletet, a környezet- és egészségtudatosságot.

Az intézményben tanulható összes szakma nélkülözhetetlen a hétköznapi élet működése szempontjából. Aki ezekre a szép és jó kereseti lehetőséggel bíró szakmákra adja a fejét, bizonyosan nem dönt rosszul – írja az iskola.

Az ősztől induló képzések:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!