Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Berényi Károly: Egyetértek, ideje volna észhez térni!

Valóban ,,ideje volna észhez térni”. Ugyanezt gondolom én is, mint ahogy a régi időkben is sok hasonló közös gondolatunk volt. Persze annak már van vagy 20 éve – fogalmazott oldalán Berényi Károly Grezsa István néhány napja megjelent gondolataira reagálva.

Az alpolgármester szerint ,,a Grezsa doktor által megfogalmazott válaszokból sem derül ki a Fidesz hatalmas bűne. Kíváncsi lettem volna pedig a rendszerváltó, MDF alapító kollégám véleményére, aki 2000 és 2010 között éleslátón és kemény kritikai érzékkel ostorozta a Fiatal Demokratákat és liberális vezetőjüket Orbán Viktort.”

Berényi úgy véli, ,,a városba korszakos jelentőségű fejlődést hozó fideszes polgármesterek munkáját” csak abban az értelemben éri kritika, hogy a valóban nagyívű fejlesztéseknek óriási ára volt, amiről szeretnek megfeledkezni a visszaemlékezők.

  • Pl. a 47-es elkerülő út rendkívül későn épült meg (hosszú évekkel Szeged, Orosháza, Szentes, Csongrád után), addig is károsítva a főút egyre fokozódó közúti forgalmával a várost és a városlakókat. Végül megépült, de egy olyan szükségtelen látványelemmel, amilyen az országban máshol sincs, az Alföld közepén egy emeletes körgyűrűvel, ami bizonyára elképzelhetetlen módon meg is drágította a beruházást.
  • 2010-ben a felelőtlen gazdálkodás eredményeként valóban csőd szélére került a város, több mint egy éves költségvetésének összegével (23 milliárd forint) volt eladósodva, miközben új munkahelyteremtő befektetőket nem sikerült 20 év alatt sem Vásárhelyre csábítani.
  • A tram-train bekerülési összege a többszörösére nőtt, melynek épülésével 3 évre felborult a város élete, közlekedési rendje, és számos vállalkozást tett tönkre a megvalósítás útvonalán.

A 2018-as időközi választásról azt írja:

,,Az embereket egyáltalán nem érdekelte, hogy a Fidesznek milyen teljesítménye volt addig. És tévedsz abban is, ha azt állítod, hogy az emberek nem kiábrándultságukban hallgatták szívesen az új kultúrájú, a világra nyitottabb, szabadabb, elfogadóbb jövőképet sugárzó gondolatokat. Átmenetileg megszabadultak félelmeiktől, amiket bizony az előző kurzus, mint hatalomgyakorlati eszközt igen jól használt.”

Berényi szerint amiket Grezsa állít, hogy Márki-Zay Péter karaktergyilkos gyűlöletkampánynak köszönhette győzelmét, valószínűleg ő maga sem hiszi el. ,,Nem tűnt fel, hogy mindez pont a Fideszre volt jellemző a kampányban? Nem tűnt fel, hogy egykori barátodat, közéleti szellemi társadat, orvoskollégádat akarta valamelyik hatalmi csoportosulás karaktergyilkossággal félreállítani?” – fogalmazott.

Berényi Károly arra is kitért, az teljesen rendben van, hogy Lázár nem foglalkozik a „bukott” Márki-Zayval, aki szerinte egy „politikai hulla”, de miért nem foglalkozik a városával? ,,Lázárnak nem kell Vásárhely, és ezt érezteti is a vásárhelyiekkel már 4 éve. Egy szalmaszálat meg nem mozdított a város érdekében. Makó, Mezőhegyes és Budapest az ő világa. Az országos politika őt is elcsábította már több mint 10 éve” – jelentette ki.

Gondolatait azzal zárta:

,,Valóban azt kérdezed, hogy mi a Fidesz 2018 előtti oly hatalmas bűne? Hát az, hogy becsapva érzik magukat az emberek, egyre többen húzzák ki a fejüket a homokból (ahogy te is ajánlod!), és egyre többek előtt oszlik el a lila köd (hogy miért nem narancssárgát írtál?), és egyre többen érzik úgy, hogy Magyarországon valóban új fejezetet kellene már nyitni.”

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!