Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

A végrehajtók korábbi elnöke arról beszélt, 60-70 képviselőt is feldob, ha nem segítenek neki

„60-70 országgyűlési képviselő feldobása” – ezt lengette be az RTL birtokába került, lehallgatott felvételek tanúsága szerint Schadl György, a bírói végrehajtói kar 2022-ben letartóztatott elnöke feleségének, Baranyai Helgának.

Azt is mondta neki, mindent kövessen el, szó szerint „nyalogassa körbe a barátaimat, hogy haladjunk az üggyel”. A felvett hang elemzése után a nyomozók a televízió hírportálja szerint meg is állapították „az érintettel szemben a leplezett eszközök alkalmazása továbbra is indokolt”.

Schadl feleségével további felvételeken is beszélt arról, hogy vannak „titokzatos segítői” a parlamenten belül, akik büntetőügye elsimításán dolgoznak. Őket fenyegette meg a beszélgetések tanúsága szerint azzal Schadl, hogy számos képviselőre vonatkozó terhelő adatot tudna a nyilvánosság elé tárni, ha cserben hagyják.

Mint az ismert, Schadl Györgyöt és Völner Pál volt államtitkárt azzal vádolják, hogy korrupció folytán nevezték ki a bírói végrehajtói kar tagjait jól jövedelmező végrehajtói pozíciókba. A vád szerint Völner, az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként Schadltől fogadott el kenőpénzeket a kinevezések ellenjegyzéséért cserébe.

A Blikk is ismertette egy másik, birtokukba került, és a nyomozás során készült, lehallgatott telefonbeszélgetést, amelyben a még mindig szabadlábon lévő Völner Pál úgy fogalmaz, „ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit”. Majd hozzáteszi: „Lehet, fogok is.”

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!