Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyanúsan magas a tej ára, vizsgálódni kezdett a GVH

Gyorsított ágazati vizsgálatot indít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tej- és tejtermékek hazai piacán, miután felmerült a verseny torzulása a szektorban. Ezt a vásárlók a bőrükön is érezhették a száguldó tejárak formájában.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló információk szerint a hazai tej- és tejtermékek körében a fogyasztói árak nagymértékű emelkedése volt észlelhető számos termék esetében a közelmúltban, mely áremelkedés a mai napig folyamatosan tart.

Ezzel párhuzamosan, a Gazdasági Versenyhivatalhoz érkezett jelzések alapján a tejipari ágazatban termelő- és feldolgozó tevékenységet végző hazai piaci szereplők beszállítói pozíciói gyengülő tendenciát mutatnak. A hivatal rendelkezésére álló információk alapján a jelenség Magyarországon mindenhol megfigyelhető.

A tej és a különböző tejtermékek részesedése jelentős a hazai fogyasztói kosárban. A magyarországi keresletet egyrészt a hazai tejipari szereplők elégítik ki, másrészt importtermékek. A területen tapasztalható óriási mértékű drágulás a GVH szerint az információval önmagában nem magyarázható, ezért tartja szükségesnek az ágazat vizsgálatát.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!