Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A szervizből lopta ki a luxusautót, majd gyorsan össze is törte

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki tavaly télen tört be egy szegedi autókereskedés szervizébe, majd az onnan elhozott 33 milliós autóval egy háznak ütközött. Archív fotó: police.hu

A vádirat szerint a vádlott még tavaly február 20-án, késő délelőtt betört egy szegedi közmű telephelyére,  értékeket keresve, azonban végül nem vitt el semmit. Innen egy autókereskedés telephelyéhez ment, ahová a kerítésen keresztül bemászott, és szemrevételezte a leállított járműveket, egy nyitott kocsiba bele is ült. Ezután a szerviz tetejére felmászott, annak drótüveg ablakát egy kővel betörte, s miután az épületbe bejutott, az irodahelyiségből magához vette egy nagy értékű Audi RS4-es luxusautó indítókulcsát.  Az autót beindította és azzal akkor hajtott ki, mikor egy telephelyre érkező személy éppen kinyitotta a kaput. 

A közel 33 millió forint értékű járművel a vádlott – egyébként jogosítvány nélkül – a városban közlekedett nagy sebességgel, melynek során egy sarokház falának ütközött, majd onnan kitolatva nekiment egy szabályosan parkoló másik autónak, a tulajdonosoknak összesen 10 millió forintot is meghaladó kárt okozva. Emellett a férfi még a szervizbe történő betörés során egy további autót is megrongált, mivel annak tetejére ráugrott, így abban 220.000 forintos kár keletkezett.

A fentieken túl a járási ügyészség vádirata szerint a vádlott 2021-ben, egy üzletlánc budapesti valamint egy berettyóújfalui üzletében is áruházi lopásokat követett el, 350.000 Ft összértékben.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat, mint különös és többszörös visszaesőt, 3 rendbeli, az eltulajdonított értékek nagyságrendjéhez igazodó lopással valamint 3 rendbeli, az okozott károk nagyságrendjéhez igazodó rongálással vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!