Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mit épít majd a Sun City Vízisport Kft. a mártélyi kempingben, aminek 2 évi bérletéért 20 milliót adott?

A fejlesztési tervekről egyeztetnie kell a cégnek, és már kevesebb, mint 5 hónapja van arra, hogy megkezdje a turisztikai beruházás kivitelezését. Megkérdeztük hát, mit tervez?

Mindösszesen 724 napra vette bérbe bruttó 25,4 millió forintért a mártélyi önkormányzattól a helyi kemping 38 ezer négyzetméteres területét a Sun City Vízisport Kft. múlt decemberben, s az említett összegből rendezte a község a Hódmezővásárhely felé fennálló tartozását.

Az algyői cég – amelynek tulajdonosi köre megegyezik a 2021-ben 7,6 milliárdos forgalmat és 1,2 milliárdos profitot produkáló Délút Építő és Bányászati Kft.-t birtoklókkal – szerződésben vállalta, hogy a tervezett turisztikai beruházások kapcsán előzetesen egyeztetéseket folytat a falu vezetésével. Az is az egyezség része lett, hogy ha a vállalkozás a szerződéskötéstől számítva hat hónapon belül nem kezdi meg a fejlesztés kivitelezését, a bérbeadó jogosult a megállapodást felmondani, és az átutalt bérleti díjból egy fillért sem kell visszaadnia a gát mellett húzódó kempingben fantáziát látó társaságnak. 

Mindenek tükrében arra lehet következtetni, hogy szorítja az idő a területet bérlő vállalkozást, amelynek már kiforrott elképzelései lehetnek a hasznosítással kapcsolatban. Ráadásul Ambrus István polgármester azt nyilatkozta, szerinte igencsak ígéretesek a tervek. 

Mivel tavaly december elején aláírták a szerződést, s azóta egy hónap eltelt, kérdéseket küldtünk a Sun City Vízisport Kft. ügyvezetőjének. Arról érdeklődtünk, hogy

  • milyen konkrét fejlesztési elképzelések, tervek vannak az érintett területre?
  • Várhatóan mikor kezdődnek meg a beruházások?
  • Nagyságrendileg mekkora összeget szán a cég a fejlesztésekre? Saját erőből vagy pályázati forrásokból finanszíroznák a projektet? 
  • A turisztikai beruházás mennyi új munkahelyet jelentene a községnek?
  • A fejlesztés megtérülése szempontjából felmerült-e, hogy a társaságuk vagy más érdekeltségük később megvásárolja az érintett ingatlant?

Azt a választ kaptuk, hogy a hasznosítási koncepció kidolgozása folyamatban van, s amint kialakul a végleges elképzelés, tájékoztatni fognak. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!