Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

A posta, a MÁV és a Volán vásárhelyi dolgozói ekkora béremelésre számíthatnak

2022-ben az árak emelkedése gyakorlatilag reálértéken három év bruttó béremelését nullázta le, így a napirendre tűzött korrekció nélkül jelentősen visszaesne a dolgozók bérének vásárlóereje.

A jövő héten indulnak az egyeztetések az állami közszolgáltató cégeknél, MÁV-nál, a Volánnál, a Magyar Postánál és az állami közműveknél a fizetések idei rendezéséről – értesült a Napi.hu. Információik szerint a 2021-ben megkötött bérmegállapodás alapján az idei évre tervezett 5 százalékos béremelés helyett átlagosan 15-16 százalékkal nőhet az érintett munkavállalók fizetése.

Napokon belül elkezdődnek az érdemi tárgyalások az állami közszolgáltató vállalatoknál a fizetések idei rendezéséről. Az infláció miatt már régóta napirenden szerepel az állami vállalatoknál érvényben lévő bérmegállapodás felülvizsgálata.

  • A MÁV;
  • a Volánbusz;
  • a Magyar Posta; 
  • és az állami közműszektor munkavállalóinak a bére

átlagosan 15-16 százalékkal emelkedhet 2023-tól az érvényben lévő bérmegállapodás alapján tervezett 5 százalék helyett – tudta meg a lap.

A szakszervezetek, a kormány és a vállalatvezetők a gyors egyezségre törekednek, így szinte borítékolható, hogy már a januári fizetések is tartalmazzák a vártnál lényegesen nagyobb béremelést.

A tárgyalások az állami vállalatok országos érdekegyeztető fórumának keretében, a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán (KVKF) kezdődnek.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!