Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mindszenten éjszakára lekapcsolják a közvilágítást

A település közleményben hívja fel a lakosok figyelmét, hogy  Mindszent város közigazgatási területén a közvilágítás 2023. január 14. napjától az intézkedés visszavonásáig minden nap 00.00 órától 04.00 óráig szünetel.

Közleményükben beismerik, hogy a költségracionalizálási tervükben több olyan intézkedés is szerepel, amelynek bevezetésére egyelőre nem került sor, „figyelembe véve a lakosság közszolgáltatásokkal valamint az ezen felüli úgynevezett jóléti szolgáltatásokkal történő ellátásának fontosságát, ezen ellátások mindennapi életkörülményekre gyakorolt hatását” – fogalmaznak.

Így a  településen a háziorvosi ügyeleti ellátás, az időskorúak otthonának működtetése és a vásárhelyi kórház Mindszenten biztosított vérvételi szolgáltatása is zavartalanul működik, és mint a közleményben részletezik, ez utóbbiért fizetniük sem kell.

Most úgy döntöttek, hogy a teljes közvilágítást időszakosan lekapcsolják. „A korlátozás időtartamát 00.00 – 04.00 óra közötti idősávban határoztuk meg, amely idősávban a lakosság közterületi mozgása a legalacsonyabb.” – írják.

A facebook-oldalon közzétett bejegyzés alatt a mindszenti lakosok arra panaszkodnak, hogy nem sikerült az időkereteket tartani, sokan már 22 órakor azzal szembesültek, hogy nincs közvilágítás.

Hódmezővásárhelyen nem fogják lekapcsolni a közvilágítást, Márki-Zay Péter polgármester többször is azt nyilatkozta, hogy „nem venné a lelkére” ha a közbiztonság emiatt gyengülne, és bárki a sötétség miatt kerülne veszélybe, vagy bajba.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!