Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az uszodát a vásárhelyi adófizetők nem tudják tartósan fenntartani

A Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában Márki-Zay Péter polgármester rendszerint beszámol a várost érintő kérdésekről. Ezen a héten is ezt tette.

– Meddig lesz még nyitva a vásárhelyi strandfürdő? – kérdeztet Márki-Zay Péter polgármestert Kozó Attila, az Időben című műsorban. A napokban ugyanis egy vízilabdás szakportál arról számolt be, hogy Vásárhely úgy fogadta be mintegy 100 szegedi sportolót, hogy sem az uszoda, sem Vásárhely nem kapott egy fillér támogatást sem a kormánytól. A szakportál megsüvegelendőnek tartja ezt.  

– Hát megsüvegelendő Vásárhely, de a vásárhelyi emberek áldozatvállalásának is vannak kényszerű anyagi korlátai – válaszolt a polgármester. – Sok bíztatást kaptunk a úszószövetségek, a sportágak, sőt, Balla György kormánybiztos úr részéről is, aki azt a tájékoztatást adta, hogy Vásárhely uszodája rajta van azon a listán, akiket kijelöltek, hogy fönt fognak tartani és támogatni fognak. Ehhez képest ellenzéki városok is kaptak uszoda fenntartási támogatást Szeged is kapott hatvanhét milliót csak az előző negyedévre, Hódmezővásárhely azonban az ígéretekkel ellentétben mégsem. Szerintem Lázár János el tudta intézni azt is, hogy mi ne kapjunk. Ez nagyon szomorú. Lázár János, akinek a saját fia is itt sportol, azon dolgozik hogy Vásárhely ne kapjon pénzt.  

Márki-Zay Péter azt is elmondta a műsorban, hogy a strandfürdő működni fog, azonban vizsgálják a fedett uszoda nyitva tartásának lehetőségét. Arról is beszámolt, hogy a fedett uszoda költségei jelentősen megnőttek, holott amúgy sem voltak alacsonyak. Az energia árának emelése előtt is mintegy havi 5 milliós villanyszámlát kellett fizetni, ez most körülbelül 20 milliós nagyságrendű.  

– A fürdő működni fog, de az uszoda az egy igazi luxus ilyen árak mellett, és ilyen kormányzati politika és ilyen energiaárak mellett a vásárhelyi adófizetők tartósan nem tudják majd fenntartani – mondta a városvezető. 

Az Időben c. műsorban többek között szó volt még Szabó János alpolgármester lemondásáról, arról, hogy volt-e adóssága a városnak egyáltalán és azt is megtudhatjuk, miért szakított a hagyománnyal a Bethlen Gimnázium, amikor idén nem hívta meg a városvezetést a Bethlen-bálra. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!