Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A vásárhelyi Fidesz lopással vádolja a mostani városvezetést, a város azt mondja, 2018-ig valóban loptak

A helyi Fidesz lopással vádolja egy közleményben a jelenlegi városvezetést, a város közösségi oldalán azt írják, valóban volt lopás, 2018-ig.

A helyi Fidesz pénteken délután tett közzé egy közleményt facebook-oldalán, amiben azt írják, hogy a városháza két hete titkolózik a pénzügyi helyzetéről, ebből ők csak arra tudnak következtetni, hogy a jelenlegi városvezetés lop. Éppen ezért elszámoltatást ígérnek.

A város gyorshír szolgálata facebook oldalon azt írják:

Felháborító módon a Vásárhelyi Fidesz lopással vádolja a jelenlegi városvezetést.
Abban egészen biztosak vagyunk, hogy történtek lopások a városházán, ám ez 2018 februárjában véget ért. A jelenlegi városvezetés becsületes, tiszta és átlátható módon vezeti a várost, az országban a legszigorúbb beszerzési szabályzat mentén költi az adófizetők pénzét, és a 2018-at megelőző lopások és szabálytalanságokból adódó adósság már több mint a felét visszafizette.

A kormány minden jogosult hatósága fillérre pontosan látja mennyi pénze van a városnak, az egyik helyi sajtótermék, a Promenád24 ezt firtató kérdéseit és a rájuk küldött válaszainkat alább olvashatják.

Kihangsúlyozzuk, hogy a kedden délelőtt megküldött válaszunkban tájékoztatással éltünk, miszerint január 19-én tájékoztatni fogjuk a közgyűlés tagjait a sajtó nyilvánossága előtt a város egészen részletes pénzügyi helyzetéről.

Ezek után nyilvánosságra hozták a „helyi sajtótermék” kérdéseit, és a válaszaikat, amelyben többek között azt írják, hogy részletes pénzügyi adatokat közérdekű adatigénylésben kérdezzenek, hogy most folyik a költségvetési tervezés, ezért pontos számadatokat a 2023-as évre nem tudnak mondani, illetve azt is leírták, hogy a polgármester Balla György miniszteri biztos minden kérdésére válaszolt, vagyis, ha a város anyagi helyzete érdekelte a minisztériumot – bár arról nem volt szó, hogy ez releváns információ lenne a támogatásokat illetően – úgy erről is pontos tájékoztatást kaptak.

Márki-Zay Péter mióta polgármester sokszor beszélt arról, hogy milyen visszaélések folytak a városházán és cégeinél. Emlékezzünk csak a borosládákra, a közpénzen repülőjegyet vásárlókra, a több tízmilliós reprezentációs költségekre, az ellopott kastélyútra, a terrakotta baglyokra, a Tiborcz-féle közvilágításra és az adatlopásokra.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!