Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Papp Jázmin két korosztályban is megcélozta az Európa-bajnokságot

Két korosztályban is magyar válogatott a Csomorkány SE 16 éves törvívója, Papp Jázmin, aki tavaly mindenkit meglepve Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a kadét mezőnyben. Januárban kontinensszerte pástra lép a Bethen gimnázium diákja.

Papp Jázmin tavalyi váratlan sikere nyomot hagyott mindenkiben. A fiatal versenyzőben is, aki lapunk érdeklődésére elárulta, sokkal nehezebb teljesítenie, pontosan az EB ezüst miatt. Ugyan senki sem vár el tőle ilyen kiemelt teljesítményt, de ő magától igen, és emiatt olykor előfordult, hogy vereség olyankor is becsúszott, amikor elviekben már megnyert asszót kellett végigvinnie. Éppen ezért tudja, még fáradoznia kell azon, hogy a hirtelen jött sikert fel tudja dolgozni.

A Csomorkány SE ifjú tehetsége két fronton méretteti meg magát: egyrészt saját korcsoportjában, ahol nagy a magával szemben támasztott követelmény, ezért sokszor elkapkodja a végét, míg a junior korosztályban egy kicsit lazábban tud vívni. Mindkét mezőnyben a hazai ranglista legjobbjai között szerepel, így nem véletlen, hogy a kadét és a junior válogatottnak is tagja. Emiatt roppant mozgalmas évkezdés vár rá.

A januári összes hétvége versennyel telik. Először junior világkupa Udinében, majd a saját korcsoportjában a lengyelországi Poznanban Európai kadet körverseny vár rá, rá egy hétre Zágrábban junior világkupa, majd itthon junior OB, végül február első hétvégéjén a németországi Jénában fejeződik be a junior világkupa.

Jázmin szeretne mindkét korosztályban kijutni az Európa-bajnokságra, valamint a világbajnokságra, amire esélye megvan, de a fenti versenyeken szeretne minél jobban teljesíteni.

Mivel a vívás igen Budapest centrikus, így mindenféleképpen a főváros a végső cél, azonban amíg csak lehet, próbál helytállni a nevelőegyesületénél. Jelenleg tizedik évfolyamos a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban, ahol minden segítséget megkap az élsporthoz, úgy, hogy folyamatos részt vesz a tanórákon.

Háromnapos tőrverseny lesz hétvégén Vásárhelyen

A Fülöp Mihály körverseny idei első viadalát a Csomorkány SE rendezi a Vívócentrumban. Pénteken a gyermek, szombaton az újonc, vasárnap a serdülő egyéni versenyt rendezik.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!