Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Oda is jutott járda, ahol sosem volt

Nem csúszott át a tavalyi vásárhelyi járdaépítési program befejezése erre az esztendőre. A jó idő lehetővé tette a munkák befejezését. A címlapon a Family Center mögötti egérút.

– Kicsit csodálkoztam, hogy már itt sem kell sáros lábbal átevickélni, ahogy eddig sokszor és sokan megtették. Jó, hogy ilyen betonlapokat tettek le ide – mondta Kis Éva, aki a Family Center mögött, eddig is rendszeresen lerövidítette az utat, a sportpálya melletti (a strand mögött induló és az Aldi felé vezető) sétányról a Family Center szervízútja felé.

Nincs vele egyedül, ugyanis ezt az új járdát rengeteg gyalogos és kerékpáros használja, mindazok, akik kellő helyismeret birtokában nem kerülik meg a bevásárlóközpont óriási tömbjét, hanem itt vágják át az utat.

A városi önkormányzat által finanszírozott munkálatokat a Mária Valéria utca Eötvös és Péczely iskolák oldalán, de több más helyszínen is elindultak még ősszel, részeként a 700 milliós tavalyi járdaépítési programnak. Dolgoztak a kivitelezők a Kinizsi utcán, az Oldalkosár utca Cseresnyés kollégium melletti részén, de a Pál utcai játszótérnél és a Teleki utcai bölcsődénél is.

Nem kell már bukdácsolni a Mária Valéria utca Eötvös felőli oldalán…

E munkálatok során rakták le a betonlapokat a Family Centrum fent említett hátsó részénél. A kivitelezők szerződése november 30-ig szól, azaz a hónap végéig be kellett fejezniük a járdaépítéseket, mely munkának az időjárás is kedvezett.

Idén tavasszal – a tervek szerint – folytatódik majd a járdaépítési program, mely első lépéseként felmérik majd a legrosszabb szakaszokat, majd megpróbálják azokat minél előbb rendbe tenni.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!