Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhely az egyetlen megyei jogú város, amit a kormány nem segít a rezsivészben

Több mint 2 milliárd forinttal támogatja a kormányzat Csongrád-Csanád vármegye nagyobb városait, kivéve Hódmezővásárhelyt, ahol vagy az iparűzési adóbevételek nagyon magasak, vagy más szempontok figyelembevételével döntött Gulyás Gergely miniszter arról, hogy a Márki-Zay Péter vezette önkormányzatnak nem jár pénzügyi segítség az energia-áremelkedés hatásainak enyhítésére.

Hódmezővásárhely az egyetlen megyei jogú város a 25-ből, amit nem támogat a magyar kormány az önkormányzatokat sújtó rezsivészben – derül ki az Orbán-kabinet hivatalos oldalán tegnap megjelent listából.

A megemelkedett energiaköltségek miatt nyújtott támogatások kapcsán megjelent rendeletben már korábban leszögezték, hogy az önkormányzatok által készített menedzsment terv alapján, illetve az egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képesség figyelembevétele mellett dönt a miniszterelnökséget vezető miniszter, azaz Gulyás Gergely a 10 000 lakos feletti települések anyagi megsegítéséről.

A döntés értelmében vagy az összes megyeszékhelyt leköröző gazdasággal rendelkezik Hódmezővásárhely – amire azért kicsi az esély -, vagy a kormányzati politikus a jogszabályban nem említett szempontokat is mérlegelt, mikor úgy határozott, Vásárhelynek nem biztosít támaszt az energiaválságban.

Csongrád-Csanád vármegye nagyobb városainak az alábbi összegeket utalta a kormány:

  • Szegednek 1,3 milliárd forint,
  • Szentesnek 278 millió forint,
  • Makónak 150 millió forint,
  • Csongrádnak 300 millió forint.

A Vásárhellyel szinte azonos népességű Nagykanizsa 576 millió forint támogatásban részesült. A megyei jogú városok közül a legkisebb összeget, 71 millió forintot Esztergom kapta.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!