Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Jelen helyzet szerint január 31-én megszűnik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Az eddig összegyűlt összeg sem igazán hosszabbítja meg egy hónapnál a működésünket. Egy nem várt kiadásról nem is beszélve, hiszen azt biztosan nem tudnánk megfinanszírozni – olvasható az állatvédők évértékelő bejegyzésében.

Mint írják, a legnehezebb év van maguk mögött. Tavasszal elveszítették édesanyjukat, fő állatgondozójukat, aki az egyesület és a fenntartott állatmenhely (Állatvédelmi- és Szabadidős Központ) alappillére volt. Egész évben teltházzal működtek, örökbe fogadás nem történt, így új állatnak esélyt sem tudtak adni, hellyel kínálni. Egyik legfontosabb programukat, az utcán élő, hajléktalan cicák ivartalanítását folytatták, összesen 127 cicát ivartalaníttattak ki Hódmezővásárhelyen.

A vírushelyzet miatt az iskoláskorúak látogatása nehézkesen volt megoldható, az online térbe szorultak. Folytattuk a munkát a Cserkó Állatvédő Klubbal a HSZC Cseresnyés Kollégiumban.

Édesanyjukra, fő gondozójukra emlékezve létrehozták a Mária-alapot és célul tűzték ki, hogy összegyűjtenek 2 millió 342 ezer 265 forintot, ez a 2023-as működésüket fedezné. Utolsó számításaik alapján ebből összegyűlt 217 ezer forint. Ebből úgy néz ki, hogy csak január 31-ig tudják működtetni az egyesületet, hiszen a befogadott állatokat nem tudják etetni. Mindnyájan ivartalanítottak, oltva vannak, rendszeresen parazita mentesítve, az is hatalmas öröm lenne az állatvédőknek, ha örökbe fogadnának tőlük egy-egy védencüket.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!