Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Milliókkal támogatja a bélyeggyűjtőket Kövér László saját jótékonykodási keretéből

A hvg.hu összeállításából kiderült, hogy mire költi el jótékonysági keretét Novák Katalin, Áder János, valamint Kövér László. A mindenkori és a volt államfőknek valamint a házelnöknek egyaránt van egy jelentős jótékonykodási kerete. A hivatalban lévő államfő 73 milliós éves keretével megegyező összeget kapnak a volt köztársasági elnökök és a házelnök is közpénzből, ám utóbbiakét az Országgyűlésnél számolják el – írja a portál.

  • Novák Katalin például 48,65 millió forintot 22 kedvezményezett között oszlott el. 5-5 millió forintot adott három helyre: ukrán menekült gyermekek oktatásának és ellátásának támogatására a lengyel fővárosban, Varsóban működő Názáreti Nővérek Iskolájának, gyermekrehabilitációs program támogatására Kárpátaljára, a Rát településen működő Szent Mihály Gyermekotthonnak, valamint egy új konyha kialakítására Beregszászon, a Kárpátaljai Református Egyház Idősek Otthonának. Novák további 4,15 millió forintot adott keretéből a Zeneakadémián rendezett Marton Éva nemzetközi énekverseny 10 ezer eurós elnöki különdíjára, 3 milliót a pécsi Gandhi Gimnáziumnak, 2,5 milliót egy kosárlabdacsapatnak a Down-szindrómások világjátékán való részvételére, 2 millió pedig a Budapesti Korai Fejlesztő Központ 62 dolgozója béren kívüli juttatására. Novák Katalin 2 millió forinttal támogatta a Debreceni Hospice Ház 18 dolgozójának rekreációját és az intézmény eszközbeszerzését.
  • Áder Jánostól a legnagyobb összeget, 3,1 milliót a Hópihe Alapítvány kapta, méghozzá a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája Baross utcai részlegének cserére szoruló eszközeinek beszerzésére. Áder elnökként nagyobb, 2,5 milliós összeggel támogatta még a Bókay Gyermekklinikáért Alapítványt. Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége három részletben kapott összesen 28 milliót.
  • Kövér László évi 73 milliós keretből jótékonykodott. A legnagyobb összeg is csak 3 millió forint volt, ezt a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia kapta. A második legnagyobb összeggel, 2 millióval Kövér László idén a SPES Hátrányos Helyzetűeket Segítő Alapítványt támogatta. Az adománylista alapján a házelnök nagy rajongója a bélyegeknek, hiszen kapott tőle 1-1 milliót a Szabolcsi Bélyegegyesület, a Pátria Filatéliai Egyesület, az Internetes Bélyeggyűjtő Klub és a Filatelista Ifjúságért Alapítvány is.

További kedvezményezettek itt találhatóak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!