Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Amerikai támogatás: a NAV hallgat

,,Kérdésével kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ” – kilenc nappal azután, hogy Halász János fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) az Action for Democracytól (AD) érkező amerikai kampányfinanszírozás ügyében, az adóhatóság sajtóosztályától ma mindössze ennyi választ kapott az Alfahír.

A portál arra voltunk kíváncsi, hogy a kormánypárti politikus feljelentése után indult-e nyomozás a NAV részéről az MMM-féle külföldi támogatással kapcsolatban, illetve terveznek-e, vagy történtek-e már intézkedések a hatóság részéről, továbbá ismert-e az adományozók kiléte.

Az Alfahír még múlt csütörtökön az Országos Rendőr-Főkapitányságnál (ORFK) érdeklődött a Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozásának eddigi eredményéről. Az ORFK meglepő válasszal szolgált:

A hozzánk érkezett megkeresésére nem áll módunkban válaszolni, kérdéseivel legyen szíves a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordulni.

Tehát a rendőrség a NAV-ra mutogat, az adóhatóság viszont semmilyen információt nem hajlandó megosztani az ún. guruló dollárokról – vonta le a következtetést a lap.

Az Alfahírnek az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Sas Zoltán elmondta, a szolgálatok az elemző-értékelő munka folytatásárólelőhaladási tájékoztatást adnak a 2023. január 15-e utáni rendkívüli ülésen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!