Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szóba került az is, Görgei Artúr sírját méltóbb helyre kellene-e tenni

Kedden Budapesten tartotta éves közgyűlését a Görgei kör – tájékoztatta lapunkat Pintér István történész.

Először Prof. Dr. Hermann Róbert elnök, a Veritas Intézet munkatársa olvasta fel, hogy milyen megemlékezéseket, eseményeket tartottak idén Görgei tábornokról többek között Budapesten, Visegrádon, Hódmezővásárhelyen.

2019-től lett új vezetőség, a korábbi elnökük Kerékgyártó László halála után. A kör titkára Görgey Ákosné lett. Albertné Görgey Zsuzsanna alelnök a terveit, elképzeléseit ismertette a tagsággal. Ebben többek között szó volt arról is, hogy Görgei Artúrnak a sírja megfelelő-e vagy egy méltóbb helyre kellene-e tenni? Megemlítette, hogy 2023-ban az 1848/49-es szabadságharcnak a 175 éves évfordulója lesz. Beszélt a honvédelmi nevelés fontosságáról. Szó esett a régi elnökünkról, Kerékgyártó Lászlóról is, ill. Prof. Dr. Katona Tamás történészről is, aki hosszú időn át segítette a kör munkáját.

Ezek után mindenki bemutatkozott és ismertette szakmai tevékenységét. Szerencsére a vezetőség elérte, hogy fiatal kutatók is tagok legyenek. A kör 6 új taggal bővült, köztük Dr. Görgey Jánossal és Görgey Katalinnal, a Görgey család tagjaival – tudta meg a Hódpress.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!