Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Köznevelési konzultáció: Sok hűhó semmiért?

Sokan voltak a Belügyminisztériumban az egyeztetésen, ám konkrét eredményekről egyelőre senki sem számolt be.

A tárca közlése szerint a rendezvényen az állami és az egyházi fenntartású köznevelési intézmények 373 munkatársa és a pedagógus-szakszervezetek egy-egy képviselője vett részt. A konzultáción 17 intézményvezető és két pedagógus szólalt fel, tizenketten a fővárosból, heten vidékről érkeztek.

Az eseményen a köznevelés egyes kérdéseiről kifejtette álláspontját Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, valamint Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. A konzultációt Pintér Sándor belügyminiszter beszéde zárta.
A megjelentek írásban is feltehettek kérdéseket, amelyek többségét a belügyminiszter a helyszínen megválaszolta. A megválaszolatlanul maradt írásbeli kérdésekre a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága küld választ a kérdezőknek.

Annyi kiszivárgott a megbeszélésről, hogy Pintér Sándor statisztikai adatokról beszélt, melyek mögött bonyolultabb összefüggések vannak a tanárok szerint, mint ahogy azt a belügyminiszter gondolja. Az oktatás sikerességét pedig azzal illusztrálta, hogy a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) rendszerét egy 13 éves és egy 15 éves gyerek törte föl. „Tehát van azért jó képzés, van jó példa” – viccelődött.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!