Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Drágább lehet a taxizás, az ételkiszállítás és a jogosítvány megszerzése is

Az üzemanyagár-stop eltörlésének bejelentése után áramelésen gondolkodnak minden olyan területen, ahol eddig kedvezményesen tankolhattak – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke a portálnak elmondta, a mostani, átlagosan 40 százalékos üzemanyagár-emelést nem lehet kigazdálkodni a jelenlegi taxis tarifákkal. Metál szerint azokon a településeken, ahol nincs helyi rendeleti szabályozás a taxi-szolgáltatás biztosítására, akár már a következő napokban árat emelhetnek a taxisok. Tiltakozást ugyanakkor nem terveznek, nem lesz újabb taxisblokád. Metál Zoltán azt mondja, számítottak erre az intézkedésre, és örülnek, hogy idáig a kormány biztosította számukra a hatósági árat.

A céges kocsit használó autós oktatók már júniusban kiestek a kedvezményezett körből. Most pedig már mindenki másnak is a magasabb árakkal kell számolnia. Az árstop megszüntetését megelőző benzinhiány azonban ennél is nagyobb problémát okozott nekik. Azok a futárok is bajba kerültek, akik a saját kocsijukkal vagy motorjukkal futárkodnak.

Mindeközben, – mint arról a Hódpressen beszámoltunk, – tarifaemelést és kedvezményt kérnek a miniszterelnöktől taxisok, szerintük a korábbi megállapodást számos esemény érvénytelenítette.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!