Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ég a harmadik gyertya is a vásárhelyi adventi koszorún

Ma délután az esős idő ellenére sokan összegyűltek a Kossuth téren a harmadik adventi gyertya gyújtására, amit végül technikai okok miatt az ünnepség előtt meggyújtottak.

Ünnepi beszédet ezúttal Gyöngyösi Ferenc alpolgármester mondott, aki kihangsúlyozta, értékeljük azt, amink van, amiért megdolgoztunk, és kiemelte, hogy ha szorgalommal és kitartással tesszük a dolgunkat, miközben örömünket leljük benne, akkor egész évben érezhetjük azt, amiről az advent harmadik vasárnapja szól. Az alpolgármester elmondta, az örömöt és a boldogságot bármilyen apró cselekedetben vagy gesztusban megtalálhatjuk. A legfontosabb a mai rohanó világban, ha a szeretteinkkel vagyunk.

Megyesi Zoltán, a baptista gyülekezet lelkipásztora a gyerekektől kérdezte meg első körben mit ünneplünk karácsonykor. Minden gyerek kórusban mondta: a szeretetet. A baptista lelkipásztor felhívta a figyelmet arra, hogy sokan egyedül töltik a karácsonyt, de szeretni nem csak a családtagok tudnak. A jelenlevőkhöz azzal a mondattal fordult: „Ti vagytok a város. Legyetek bátrak szeretni! Ezt a gondolatot szerettem volna a szívetekre helyezni”

Imát Szabó Ákos intézményi református lelkész mondott.

Az ünnepség fényét a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájának 8. évfolyamos kamarakórusának műsora emelte.

Zárásként a Ritmus Tánciskola növendékei táncoltak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!