Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Töretlen a vásárhelyi hulladékudvar népszerűsége

November 2-án nyitották meg, s egy hónap alatt 104 tonna hulladékot vittek be hozzájuk. Zömében építési-bontási törmeléket.

Már az első nap nagy volt az érdeklődés a Szántó Kovács János utca végén nyílt hulladékudvar szolgáltatása iránt, főleg, hogy az első harminc hulladékleadó 5-5 ezer forintos vásárlási utalványt is kapott. De már az első héten kiderült, a vásárhelyiek, mártélyiak, mindszentiek és székkutasiak nem az utalvány miatt kedvelik a lerakót, hanem azért, mert van olyan hulladékuk, melyet nem szabad a kommunális szemétbe dobni, az árokpartra vagy az erdősávokba meg azért még sem illik.

Mint arról beszámoltunk, az első héten 4 ezer 400 kiló elektronikai hulladékot, 420 kiló biológiailag lebomló hulladékot és 700 kiló veszélyes hulladékot adtak le.

Az első hónapban a hulladékudvarban összesen már 104 tonna hulladékot vettek át, ennek 19 százaléka lom (azaz a háztartásokból származó, veszélyes hulladékot nem tartalmazó, hulladékká vált eszközök, berendezések, tárgyak (bútorfélék, textilruhafélék stn.) 15 százaléka elektronikai hulladéka gumiabroncs és 44 százaléka kevert építési-bontási törmelék – tájékoztatta portálunkat a hulladékudvart üzemeltető FBH-NP Nonprofit Kft.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!