Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megkezdődött a mártélyi tanösvény felújítása

Ma délelőtt Márki-Zay Péter polgármester helyszíni bejárást tartott a mártélyi tanösvény felújítását végző munkálatoknál.

Az önkormányzat 50 millió forintos beruházását két ütemre osztották, az első ütemben az elkorhadt pallósor javításával foglalkozik a kivitelező, de 2023 tavaszára a kilátók, információs táblák és a halászkunyhó is megújul a népszerű turistacélponton.

Bár eddig is minden évben pótolták a tönkrement pallókat, most teljes hosszában megújul a tanösvény pallósora, január közepére, ha az időjárás kegyes és nincs csapadék, el is készülhet. A kilátók, információs táblák és a halászkunyhó felújítására 5 hónapos határidőt kaptak.  

Megyesi László, a Lana Star Kft ügyvezetője elmondta, hogy az építőipari piac gyors változásai miatt egy pillanatra megtorpantak, amikor kiderült, hogy Magyarországon nem tudja beszerezni a jó minőségű faanyagot, annak ellenére, hogy amikor az ajánlatot leadta négy céggel is tárgyalt, akik biztosították arról, hogy le tudják szállítani a megrendelést. Szerencsére a cég vezetője külföldi kapcsolatokkal is rendelkezik, így sikerült időben hozzájutni a vörösfenyő-deszkákhoz.

Megyesi László azt is elárulta, hogy nagyon örült annak, hogy végül ők nyerték el a beszerzési eljáráson a kivitelezést, hiszen annak idején, 2005-ben az ő cége építette meg a pallósort.

A minden évszakban gyönyörű Mártélyt és a tanösvényt most is rendszeresen felkeresik a turisták, sétálni vágyók. A kivitelezők és a város kéri mindenki türelmét és megértését a munkálatok befejeztéig.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!