Huszonnégy kamionost büntettek meg a rendőrök egy nap alatt

Tizenhatan az előzési tilalmat szegték meg, heten gyorsan hajtottak, míg egy sofőr nem tartotta be a követési távolságon.

A közlekedésbiztonság javítása, valamint a személysérüléses közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az M43-as autópálya és az M5-ös autópálya különböző szakaszán összehangolt akciót hajtott végre.

A december 6-án tartott ellenőrzés-sorozat során a legveszélyesebb, a közúti tragédiák bekövetkezésében kiemelt szerepet játszó szabályszegések kiszűrése és szankcionálása került fókuszba, különös tekintettel a 7,5 tonna feletti nehéz tehergépjárművek előzési tilalmának megszegésére, a járműszerelvények sebességtúllépésére, valamint az irányjelzés elmulasztására.


A rendőrök 24 járművezetővel szemben intézkedtek. A 7,5 tonna feletti nehéz tehergépjárművek előzési tilalmának megszegése miatt 16 esetben, sebességtúllépés miatt 2 esetben, követési távolság meg nem tartása miatt 1 esetben helyszíni bírságot, továbbá 5 esetben sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!