Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az Eötvösbe hozta az egyetem digitális konténerét

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara az Eötvös Technikumba hozta utazó, innovációs digitális konténerét a 3D-s tervezéssel és nyomtatással együtt.

A 3D-s tervezésbe és a 3D-s nyomtatásba kóstolhattak be a vásárhelyi Eötvös József Technikum diákjai, köszönhetően annak, hogy az iskolába érkezett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara utazó, innovációs digitális konténere.

A 3D-s nyomtató és a diákok

– Az egyetemmel az idén februárban kötöttünk együttműködési megállapodást, ezt erősítjük tovább ma. Ezzel támogatva diákjaink felsőfokú tanulmányok felé való orientációját – emelte ki Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi SZC főigazgatója, aki hozzátette, lehetővé teszik, hogy minél több egyetem, a tanulmányaikkal összefüggő kínálatát például az informatikát, gépészetet, logisztikát, gazdaságtudományt megismerjék.

Béres Gábor, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának tudományos dékánhelyettese azt hangsúlyozta, hogy az egyetemnek kiemelten fontos, hogy jó kapcsolatot alakítson ki, kiemelten a dél-alföldi középiskolákkal.

– Az egyetem vezető szerepel próbál kialakítani ebben a térségben, úgy, hogy az alkalmazott tudományok egyetemeként olyan használható és gyakorlatias tudást adjunk át a hallgatóknak, erősítve a térség humánerőforrás megtartó képességét – mondta. – A hozzánk érkező hallgatók tanulmányaik alatt és jobb esetben utáni is a térség vállalatainál tudnak elhelyezkedni – tette hozzá.

Érdekfeszítő tájékoztatót hallhattak a vásárhelyi diákok

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!