Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Megmakacsolta magát a tankerület, nem ad választ a vásárhelyi közgyűlés kérdéseire

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum viszont eleget tett az önkormányzat kérésének.

Nem fogadta el október végi tanácskozásán a területileg illetékes tankerületi központ és szakképzési centrum által jegyzett, a tanévindítás tapasztalatait összegző beszámolót a hódmezővásárhelyi önkormányzat közgyűlése.

Lapunk is elolvasta a tankerületi összegzést, amelyben például egyetlen mondat sem szerepelt az intézményi pedagóguslétszám változásáról (közérdekű adatok alapján végzett számítás szerint 2018 óta 10 százalékkal csökkent – a szerk.), az oktató-nevelő munkát érintő kihívásokról, a külterületen élő tanulók ellátásáról. Ami érdemi adat volt, hogy az állami fenntartás alatt álló helyi intézményekben 2599 diák kezdte meg a tanévet, ebből 460 fő gimnazista. Továbbá az is szerepel a dokumentumban, hogy a tankerülethez tartozó öt vásárhelyi általános iskolába 242 elsőst iskoláztak be.

Az októberi tanácskozáson a városházi képviselők részéről kérdések, észrevételek merültek föl, melyekre válaszokat várt volna az önkormányzat, és ezért kiegészítést kért a fenntartóktól. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum meg is küldte kibővített tájékoztatását, ezt meg is fogják tárgyalni a soron következő ülésen, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ viszont telefonos tájékoztatásban jelezte, nem kívánja kiegészíteni a korábban megküldött beszámolóját – olvasható a nyilvános előterjesztésben.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!