Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Aznap, mikor Lázár és Ambrus találkozott, Mártélynak megítélték a minibölcsődére a 46 milliót

2024 derekáig kell befejezni a projektet.

„Korábban mintegy 12-13 gyermek született évente Mártélyon, ám tavaly harmincan vállaltak babát” – mondta még 2021 januárjában a Délmagyarországnak Putz Anita, akkori polgármester, aki hozzátette, már két éve elbírálásra vár bölcsődei pályázatuk.

A nyertes uniós pályázatok listázó kormányzati portál szerint 2022. november 15-én született meg a támogató döntés a 46,5 millió forint odaítéléséről – érdekes módon Ambrus István polgármester épp aznap találkozott Lázár János országgyűlési képviselővel. A minibölcsődét Községház utca 21 .szám alatti, önkormányzati tulajdonú, jelenleg kihasználatlan ingatlanban alakítja ki a falu. Az új intézményben egy csoportszoba kap majd helyet. 

Mindeközben a mindszenti négycsoportos bölcsőde ügye megtorpant. Több mint három hónapja lezárult az ajánlatkérés, hivatalos közlés arról sem érkezett, nyújtottak-e be érvényes ajánlatot a kivitelezésre jelentkezők. Csak azt tudni, egy cég 16 másodperccel lekéste a jelentkezési határidőt. 

Az sem mondható mellékesnek, hogy országosan nagyságrendekkel csökkent a születésszám 2022-ben. Idén mindössze májusban és júniusban született több gyermek, mint 2021 azonos időszakában, a többi hónapban közel 10 százalékos visszaesést rögzített a Központi Statisztikai Hivatal. Bölcsődei férőhelyek tekintetében egyre bővül a hazai kapacitás, sőt mivel a beíratott gyermekek száma viszont érdemben nem változik, évek óta meg is haladja az igényeket. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!