Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Adventi gyertyagyújtás – Bán Csaba a védelemről beszélt

Már a második gyertya is ég a város adventi koszorúján. A délutáni ünnepélyes keretek közötti gyertyagyújtáson Bálint Gabriella önkormányzati képviselő mondott beszédet, aki Weöres Sándor idézetére fűzte fel ünnepi beszédét. „Gyertyafény, szép remény, karácsonyi sütemény.”

Beszédében kiemelte a család fontosságát, a közös gyertyagyújtás vagy a közös karácsonyi süteménykészítés és fogyasztás hagyományát, de elmondta, mindennek a mögöttes jelentésére is figyelnünk kellene, hiszen a gyertyaláng a lélek felemelkedését, a sütemény pedig a gondoskodást, szeretetet jelképezi.

Azt kívánta, hogy minden család megélje a gyertyaláng meghittségét és minden család asztalán legyen karácsonyi sütemény.

Bán Csaba – akinek a fenntartásában lévő iskoláját a Lázár-média az utóbbi időben egyre hangosabban támadja – ünnepi elmélkedésében az Énekek éneke zsoltárból idézett.

„Itt áll már falaink mellett, benéz az ablakon, betekint a rácsokon.” – szerinte az adventi várakozásnak is ilyennek kellene lennie.

Beszédében többször kitért arra, hogy az egyházi iskolák, az egyházi közösségek védelmet adnak, „védelemből védelembe”. A Krisztus-kereső embertársaknak annyit üzent: Krisztust az egyházi közösségekben lehet megtalálni. „Ezért jók az egyházi iskolák” – hangsúlyozta.

Imát Bicskei Róbert, az adventista gyülekezet lelkipásztora mondott.

A gyertyagyújtás után – amiben egy Mikulás is segédkezett – a Bethlen Gábor Református Gimnázium énekkara műsorát hallgathattuk meg, akiket Csorba Emese tanárnő vezényelt, majd ezt követően Lugasi Linett énekelt karácsonyi dalokat.

A gyertyagyújtás után az adventista gyülekezet tagjai apró ajándékokat osztogattak a résztvevőknek.

A gyertyagyújtás előtt-után a Mikulás is megjelent és szaloncukrot osztott a gyerekeknek.

A délutáni eseményen nézőként vélhetően Márki-Zay Péter is ott volt, aki unokájával látogatta meg ma az adventi vásárt.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!