Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

December első feléig tart a missziós felkészülés Hódmezővásárhelyen

A Koszovóba készülő katonák felkészítése a hódmezővásárhelyi helyőrségben zajlik, felkészültségüket december elején egy zárógyakorlaton bizonyítják majd.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár honlapjának Cseh Tamás főhadnagy, az első század tervezett parancsnoka elmondta, hogy a katonák felkészültségével elégedett, század szinten is túl vannak már több begyakorláson.

A század állományába a tartalékos katonák beillesztése megtörtént. Hozzáállásukat csak pozitívan tudom értékelni. A tapasztalatokat most kell megszerezniük, ebben a koszovói missziót többször megjárt katonák teljes mértékben segítenek nekik. A felmerülő kisebb hibákat minden esetben javítjuk, ezek később már nem kerülnek elő

– hangsúlyozta.

A KFOR (Kosovo Forces) a NATO parancsnoksága alatt álló nemzetközi békefenntartó erő, amelyben Magyarország a NATO-hoz történt csatlakozása, vagyis 1999 óta vesz részt. A Koszovóban állomásozó erők fő feladata a mozgásszabadság biztosítása, illetve a folyamatos jelenlétfenntartó járőrtevékenységek ellátása.

A magyar kontingens huszonnyolcadik váltása az elmúlt időszakban teljesítette a békefenntartó alapfelkészítéseket, illetve a misszió ellátásához szükséges egyéni, csoportos és szakcsoportos lövészeteket. Az elméleti oktatások során elsajátították a műveleti területre jellemző sajátosságokat is és megkezdték a kontingens manőver századai az egyik legfontosabb feladatuknak számító tömegkezelési eljárások (Crowd and Riot Control – CRC) elsajátítását – olvasható a bocskaidandar.hu-n.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!