Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Újabb tiltakozások a tanárok mellett

Eddig nem látott felháborodás-hullám követte a Belügyminisztérium szerda délutáni közleményét, amelyben bejelentették: újabb nyolc tanárt kirúgnak polgári engedetlenség miatt. 

Mára több száz tanár jelentette be, hogy beszünteti a munkát, ülősztrájkok zajlanak több helyen, és vannak iskolák, ahol már két napja rendkívüli szünet van, mert a kirúgottak és a tiltakozók száma együttesen már akkora, ami nem is teszi lehetővé a működést. 

Budapesten és országszerte egész nap zajlottak a tiltakozások, diákok ezrei álltak ki tanáraik mellett.

 A tiltakozások a következő napokban is folytatódnak.

Az Egységes Diák Front a Tanítanék Mozgalommal együtt szombatra, december 3-ra újabb tüntetést szervez a Klebelsberg Központ budapesti épülete elé, továbbá december 8-ára egy ülősztrájkot is hirdetett az Egységes Diákfront három szervezete. December 9-én pedig az MTVA előtt tartanak demonstrációt.

Mindeközben Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió7-nek adott interjújában elmondta, hogy tanuláspártinak vallja magát, és hiszi, hogy mindannyian az erős és színvonalas magyar oktatásban vagyunk érdekeltek. Ennek ellenére szerinte a Bethlent maga Márki-Zay ejtette személyesen túszul, és az iskolát egy “liberális és újkommunista pedagóguscsoport irányítja”. Vélhetően ezzel arra célzott, hogy a Vásárhelyen megszervezett pedagógusok és követeléseik melletti kiállásban több bethlenes diák és pedagógus is részt vett.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!