Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Annyi kormánytámogatást kapott a szegedi stadion energetikai fejlesztése, mint amennyiből három vásárhelyi iskolát lehetne korszerűsíteni

A pénzt jövő év derekáig folyósítják a Szeged-Csanádi Egyházmegyének.

Stadionra futja. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által építtetett és 2019-ben átadott, 8 ezer férőhelyes Szent Gellért Fórum 13,4 milliárd forintba került, de energetikai szempontból hagyott némi kívánnivalót maga után a létesítmény – legalábbis ez a következtetés vonható le abból a közérdekű adatból, amit néhány napja hozott nyilvánosságra a Technológiai és Ipari Minisztérium. A szaktárca támogatási szerződéseinek listáján szerepel Szeged-Csanádi Egyházmegye is, amely 786 millió forintot kapott a Szent Gellért Fórum energetikai fejlesztésére. A közlés szerint tavaly augusztusban született a támogatói megállapodás, és 2023 derekáig folyósítják a teljes összeget.

A Szent Gellért Fórum finoman szólva sem a leglátogatottabb hazai stadion. Az idei nézőcsúcs 3271 volt a november 6-i Diósgyőr elleni NB II-es labdarúgó mérkőzésen, vagyis félig sem teltek meg a lelátók. Ha 2022-es átlagnézőszámot nézzük, még siralmasabb a helyzet: 16 bajnoki meccsre összesen 21 021 szurkoló látogatott ki Szegeden, azaz mérkőzésenként 1314 néző tekintette meg az összecsapásokat. Ez 16,4 százalékos kihasználtságot jelent.

Ha már energetikai felújítás, ez 786 milliós támogatás nagyságrendileg akkora összeg, amennyiből megvalósulhatna három hódmezővásárhelyi – a Klauzál utcai, a Nádor utcai és a Szent István utcai – iskola korszerűsítése.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!