Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyolc kérdést írt Márki-Zay Péter Kocsis Máténak

Nyilvánosan üzenget egymásnak a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és a Fidesz frakcióvezetője.

Miután Márki-Zay vitára hívta Kocsist az amerikai kampánytámogatás kapcsán, a fideszes politikus azt válaszolta:

Ne bántódj meg, de a te álláspontodat már ismerjük. Karácsony Gergelyé sokkal érdekesebb lenne. Számodra is.

Márki-Zay erre úgy reagált:

Úgy tűnik, ő sem kíván már tovább blöffölni és a titkosszolgálati jelentés feloldása után nincsenek további kérdései.

Majd jött Kocsis válasza:

Tisztelettel megkérném Márki-Zay Péter egykori képviselőjelöltet, hogy amennyiben tőlem idéz, azt pontosan tegye, ne csúsztatásokkal. Nem kell hozzá túl nagy bátorság.

Végül Márki-Zay ma délelőtt újabb reakcióval jelentkezett, ezúttal kérdéseket is írt a fideszes képviselőnek:

  1. Miért megdöbbentő – a jogszabályoknak megfelelve – adományokat elfogadni magyar emberektől, amikor ezt a Fidesz is megteszi?
  2. Zavar az az 1,8 milliárd forint (ez kb. akkora összeg, mint amennyiért Rákay Philip árulja a néhány éve a birtokába jutott Tarányi-présházat), amit a szervezetünk tisztességes úton, magyar emberektől kapott, azonban nem zavart az az elmúlt 12 évben, hogy több száz milliárd forint közpénz tűnt el.
  3. Kíváncsi volnék mi a véleményed, és esetleg tudod-e, honnan van több milliárd forintja a Megafonnak, amelyből működik?
  4. Miért kapott közpénzből százmilliókat a CÖF?
  5. Mennyi közpénzt és mire kapott – a Fideszhez ezer szállal kötődő – Alapjogokért Központ?
  6. Zavarnak az MMM kultúraváltó kampányára küldött adományok, de nem zavar, hogy jelenleg – közel négyszer annyiból, mint amit az MMM kapott – 7 milliárd forint közpénzből folyik egy olyan álkonzultáció a szankciókról, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott.
  7. Érdekelne a véleményed arról is, hogy nem tartod-e illegális pártfinanszírozásnak vagy erkölcstelennek, hogy Rogán minisztériuma a választásokat megelőzően 50 milliárd forintot költött el kommunikációra.
  8. Nem tartod-e erkölcstelennek és a pártfinanszírozási szabályok kijátszásának, hogy közpénzből a kormány folyamatos propagandát és kampányt folytat, amely egy az egyben megegyezik a Fidesz álláspontjával?

Hozzátette: mindössze egy tényt közölt, hogy nem kíván vele vitázni Kocsis Máté, ő válaszol minden kérdésére, kéri, hogy a képviselő is tegye meg és vitatkozzanak a köztévében.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!