Lehallgatta a volt párját a zaklató, féltékeny férfi

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki lehallgatókészüléket helyezett el volt párja lakásában, akit másfél hónap alatt hétszáznál többször hívogatott telefonon. Illusztráció: pixabay

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly egy lehallgatókészüléket rejtett el volt barátnője lakásán, emellett kitartóan zaklatta is a nőt.

A vádirat szerint a férfi és a nő rövid ideig párkapcsolatban éltek egymással, melyből szakításukat követően közös gyermekük született. 2021. május 19-én a vádlott a sértett lakásán járt, hogy gyermekét meglátogassa. Ennek során a konyhában titokban egy olyan technikai eszközt helyezett el, mely a lakásban hallható hangokat a férfi részére – telefonján keresztül – továbbította. A vádlott ezt követően mintegy száz alkalommal hallgatta le a sértett tudta nélkül a lakásban zajló eseményeket, egészen addig, amíg két nappal később a készüléket – annak jelzőfénye miatt – a sértett észrevette.

A fentieken túl a vádlott 2021. június eleje és augusztus közepe között, több mint 700 alkalommal hívta fel volt párját telefonon, illetve különböző alkalmazásokon keresztül, valamint neki napi rendszerességgel SMS és egyéb üzeneteket küldött. Ezekben amellett, hogy gyermekük hogyléte felől érdeklődött, rendszerint féltékenységének adott hangot, ha a volt párja nem reagált azonnal a megkereséseire. A férfi a fenti okból egy alkalommal az utcán babakocsit tologató sértettel vitába is keveredett, melynek során őt vízzel öntötte le.

A járási ügyészség a férfit tiltott adatszerzés bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja.

Az elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!