Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Magyar Posta Zrt. titkolja, mennyi volt a bezárt vásárhelyi kisposták rezsije

Lehet, hogy sok. Lehet, hogy kevés. Lehet, hogy kínos.

Miután a városvezetés bejelentette, elengedik a helyiségek bérleti díjait, csak maradjanak nyitva hivatalok a Jókai és a Klauzál utcán, illetve Szikáncson, a hódmezővásárhelyi Fidesz azt javasolta, hogy az önkormányzat vállalja át az ideiglenesen bezárásra ítélt vásárhelyi kisposták rezsiköltségét.

Lapunk nem hivatalos értesülései szerint a város engedménye havi szinten mintegy 150-200 ezer forint könnyebbséget jelent a Magyar Posta Zrt.-nek. De arról semmilyen információ nincs, valójában mekkora terhet ró az állami vállalatra a közüzemi számlák kifizetése.

Ezzel kapcsolatban közérdekű adatigénylést nyújtottak be nemrégiben a Magyar Postához, amiben arra volt kíváncsi a magánszemély, hogy az ideiglenesen bezárásra ítélt posták rezsiköltsége 2020 és 2021 évben, valamint a bezárást megelőző számlázott hónapig hogyan alakult.

Az állami cég elutasította az adatok nyilvánosságra hozását, mondván a „2022. november 12-től szünetelő posták 2020. januárja és 2022. októbere közötti időszakban felmerült rezsiköltség összegeinek megismerhetővé tétele veszélyeztetné a Magyar Posta Zrt. álláspontjának szabad kifejtését.” a további döntéshozatal során.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!