Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Itt tart a Körtvélyesi szivattyútelep átépítése

A beruházásról az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság adott tájékoztatást oldalán. Mint arról a Hódpress is beszámolt, a Körtvélyesi szivattyútelepet 2 milliárd 169 millió forintból építik át, a projekt célja a belvízbiztonság növelése.

Az Ativizig tájékoztatása szerint ez a november 23-i állapot:

  • A vízoldali töltés helyreállítása, az anyagbeszállítás és a tömörítés befejeződött.
  • A Kenyere-éri csatorna monolit mederburkolatának bontása, a bontott anyagok elszállítása, illetve a résfal lavírsíkjának kialakítása megtörtént.
  • A betondarálás és az útkarbantartás folyamatos.
  • A keretelemek alatti rész visszatöltése, tömörítése, a vízoldali nyomócső kibontása után a föld visszatöltése, tömörítése befejeződött.
  • Az I. bontási ütem szádlemezeinek verése és dúcolatának hegesztése elkészült, november 11-ig a lemezek kihúzása és azok elszállítása is megtörtént.
  • A vízzáró résfal építése 2022. november 22-vel megkezdődött.

Megírtuk: a szolnoki KÖTIVIÉP’B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.-nek egy teljesen új szivattyútelepet – s hozzá szolgálati épületet – kell építenie, és hozzá olyan magas vezetésű töltéskeresztező nyomócsövet kell lefektetnie, amivel a rendszer másodpercenként több mint 3 köbméter víz átvezetésére lesz képes. Előbb azonban a meglévő telepet le-, az árvízvédelmi töltést pedig meg kell bontani. 3,5 kilométer hosszan üzemi út is épül a gátkoronán. 

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!