Télire Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Energiatakarékossági döntést hozott a békési megyeszékhely önkormányzata, így Szentesen lesznek a premierek.

2023 első két hónapjában csak Szentesen lehet majd látni színházi előadásokat megyénkben, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház január elsejétől március 3-ig bezár, illetve Vásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a december 20-tól március végéig tartó időszakban csak egy hétig fogad majd látogatókat.

A békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a Békéscsabai Jókai Színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem, ezért a teátrum ez idő alatt Szentesen mutatja be színpadra állított darabjait – közölte Seregi Zoltán igazgató.

Január 26-án tervezik bemutatni Szentesen Gogol A revizor című komédiáját; február elején a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarabot.

Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!