Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Pályaorientációs napot rendeztek a Bethlenben

Fakultatívan választhatták ki a 9-12 osztályos gimnazisták, mely előadásokon akartak részt venni a mai iskolai pályaorientációs napon.

– A gyerekek továbbtanulását segíti ez a rendezvény, melyre rengeteg helyről hívtunk külsős előadót – árulta el Bovier Hajnalka, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója.

A nap folyamán egyetemek képviselői, illetve magánszemélyek tájékoztatták a gyerekeket.

– Igyekeztünk úgy összeválogatni a nap programját, hogy nagyon területet lefedjünk, a természettudományoktól kezdve a műszaki tudományokon át a bölcsészetig, de HR-es előadást is lesz – tette hozzá az igazgatónő.

A résztvevő nagy gimnazisták nem csak az előadásokat hallgathatták meg, de kérdezhettek és még motivációs levelet is írhattak.

Online tartottak tájékoztatót a külföldi továbbtanulás lehetőségeiről

A diákok tájékozódhattak többek közt a Szegedi Tudományegyetem, a Neumann János Egyetem, a Károli Gáspár Egyetem képzéseiről, de honvédségi vagy a rendőri pálya, illetve a külföldi továbbtanulás lehetőségeiről is.

A 5-8-os diákok külső helyszíneken vehettek részt foglalkozásokon, míg a 9-12 osztályosok maguk választhatták meg, érdeklődésük alapján mely előadásokat/tájékoztatókat hallgatták meg.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!