Először játszott női felnőtt csapat a Kosársuli színeiben

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli.

Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban. A klubtörténeti jelentőségű mérkőzés mellett kiemelten fontos az is, hogy a női szakág az utánpótlásban is felkerült a sportág térképére, hiszen a legkisebb U11-es és U12-es korosztály mellett már az U14-es bajnokságban is pattogtatnak, de új játékosok jelentkezését is várják.

Szabó Attila, a Kosársuli elnöke elmondta, hogy mindez a sportegyesület további fejlődésének egy újabb lépcsőfoka, ezzel is tovább fejlődik a Kosársuli, szélesebb spektrumban dolgoznak tovább. Emellett szeretnének a városban élő lányok előtt lehetőséget nyitni arra, hogy egy újabb sportágat próbálhassanak ki, illetve abban később akár sikereket érjenek el.

A felnőttcsapat egyébként a korábban más egyesületben játszó felnőttjátékosok mellett fiatalabb, már játéktapasztalattal rendelkező lányokból áll. Nekik mindenképpen játéklehetőséget akart biztosítani a Kosársuli, hogy ne fejezzék be a sportolást – emelte ki az elnök.

Felmenő rendszerben, a „kályhától” indulva, a legkisebb korosztályokra építve szeretnék fejleszteni a szakágat, hogy a most a kosárlabdázást elkezdő lányoknak minél minőségibb sportolási lehetőséget, és élményt tudjanak biztosítani. Szabó Attila hangsúlyozta azt is, hogy várják a kosarazni vágyó lányok jelentkezését, akiket az alapoktól indulva tanítanak meg a játék minden elemére.

Vásárhelyi Kosársuli – SZEK W 35-79

Vásárhely: Szatmári 8, Mónus -Sztancsik 6/6, Kenéz 5/3, Nánai 4, Tóth-Gazsity 4

csere: Bányai 8, Oláh -, Paplukács -.

Utasi Gábor: Csúszással kezdődött a találkozó, mert a szolnoki csapat és a játékvezetők is egy baleset miatt késtek. Kicsit túl is melegítettük magunkat. Jó védekezéssel, időnként ötletes támadójátékkal tartottuk a lépést az A-csoportos múlttal is rendelkező ellenfelünkkel. A negyedik negyedre elfáradtunk, kevesebb lerohanást csináltunk, így folyamatosan felállt védelem ellen kellett támadnunk. Ellenfelünk masszív zónáját sikeres kinti dobások híján nem sikerült feltörni. Ennek volt köszönhető, hogy a két csapat közti különbség tetemesre nőt.

Szorosabb lehetett volna a meccs, ha az utolsó edzésen nem sérül meg Sallai Zsuzsi, illetve fiatal reménységeink sem álltak most rendelkezésre. Velük szárnyalni fogunk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!