Vasárnap gyújtják meg az első adventi gyertyát

Aznap délután nyílik az adventi vásár is. A képen a város feldíszített, Kossuth téri karácsonyfája.

A városi karácsonyfát már felállították, a karácsonyi fényeket is felhelyezték és hamarosan telepítik az óriáskereket és a gyermekjátékot is. Karácsonyi fényeket kapott az idén a négy külterületi központ, azaz Batida, Szikáncs, Erzsébet és Kútvölgy is.

Vasárnap délután 3-kor kezdődik az idei vásárhelyi városi adventi ünnepsorozat mégpedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ aulájában, meseposta készítéssel. Délután 5-kor nyitja meg az adventi vásárt, majd gyújtja meg az első adventi gyertyát Márki-Zay Péter polgármester. Elmélkedést mond Bajnai István kanonok, a Szent István templom plébánosa, áldást, imát mond Demeter János, a tabáni református gyülekezet lelkipásztora.

Közreműködnek a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola harmadik osztályosai. Este fél 6-kor pedig a Kossuth téren az Arpeggio Nouvo lép fel.

Az idén is működni fog a Kossuth téren az óriáskerék és lesz a kisebb gyerekeknek örömet okozó játék. Jelen állás szerint azonban az idén nem telepítik ki a műjégpályát.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!