Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyilvános a titkosszolgálati jelentés

Ma nyilvánosságra hozta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága 2022. november 17-ei ülésén a Nemzeti Információs Központ által ismertetett tájékoztatást, amelyben érintőlegesen szerepel az MMM is, jobbára az Action for Democracy működését vizsgálták.

Dr. Kovács Zoltán András nb. dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója által 2022. november 23-án megküldött átiratot is nyilvánosságra hozták a parlament.hu oldalon. Az átiratban nyilvánosságra hozott információk egyike sem az MMM ellen irányul, az Action for Democracy szerepének vizsgálata a központi téma. Az, hogy az MMM pénzt kapott az A4D-től említés szintjén szerepel az átiratban.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára érkezett külföldön gyűjtött pénzre valamiért csak augusztus végén figyelt fel mindenki, egy akkor készült interjúban mesélt Márki-Zay Péter az Action for Democracyval kötött szerződésről, ami kapcsán 1,8 milliárd forint érkezett az MMM számlájára.

A teljes állami apparátus rárepült a témára, bizottságok és hatóságok lengették be a vizsgálatokat, minderről zaftosan cikkezett a propagandamédia.

Márki-Zay Péter mindeközben végig ugyanazt mondta: 1,8 millió forintot gyűjtött a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak az A4D Amerikában, és mindezt nem pártos kampányra fordították. Mivel a mozgalom nem párt, nem vonatkozhatnak rá a pártokra vonatkozó jogszabályok, magyarul semmi az égvilágon nem tiltja, hogy külföldről adományokat fogadjon el.

A nyilvánosságra hozott főkönyvből tényleg az derül ki, hogy több részletben összesen 1,8 millió forintot kaptak.

Ami érdekes, hogy van három másik cég, akiknek nagyobb összegeket utalt az Action for Democracy. Az egyik az Oraculum 2020 Kft., aki 1 milliárd forintot kapott. A cég az MSZP-s Páva Zoltán fiáé. Ide már március 1-én két részletben érkeztek összegek. Az Oraculum 2020 Kft. működteti a DK-hoz köthető ezalenyeg.hu portált.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!