Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Máris tervezik hét vásárhelyi utca felújítását és egy parkoló építését

Jövőre is folytatódik Vásárhelyen az út és parkolófelújítási program, mellyel kapcsolatban ma kötöttek tervezői szerződéseket a városházán. Az ezzel kapcsolatos szerződéseket Csamangó Attilá (Makadám 2000 Kft) és Zay Dóra (Globál Terv Kft.) valamint Márki-Zay Péter polgármester írták alá.

Márki-Zay Péter polgármester elmondta, hogy közbeszerzési eljárást kellett kiírni a jövő évi munkálatokra, hiszen azok 50 millió forintnál többe kerülnek.

– A közbeszerzéshez tervek kellenek, és azokra is közbeszerzési pályázatot kellett kiírni. Tizenhét helyszínre írtunk ki, közbeszerzési eljárást, ebből tizennégy utca, két parkoló és egy kerékpárút és járda. Az első körben ezek közül hét útszakaszra írtuk ki a tervezői közbeszerzést, ezek a Bordás utca egyes, kettes szakaszára, a Károlyi utca, a Szél utca, a Szőlőhalom utca, a Nyárfa utca és a Medgyessy Ferenc utcai parkolók – sorolta a polgármester.

A tervkészítésre a többi helyszínnel kapcsolatban is hamarosan pályázatot ír ki a város.

– Nagyon szórt a tervezői ajánlat, azokat a szerződéseket írtuk most alá, ahol úgy láttuk, olcsón és jól megtudják majd csinálni, ahol drága ajánlatot kaptunk, azt újra megpályáztatjuk – tette hozzá Márki-Zay Péter. Azt is elmondta, hogy a fenti utcákat (például a Bordás utcát és a Károlyit a forgalmuk alapján választották ki, de szempont volt az is, hogy a Medgyessy Ferenc utcai parkolót nagyon régóta kérik az ott élők. A város összesen tizenhét helyszínre írt ki pályázatot, ezekre négyen-öten is pályáztak. A város szempontja volt, hogy egy-egy pályázó négy-öt helyszínnél többet ne kapjon meg, mert egyszerre ennél többet úgy sem tud megtervezni.

A mostani győztesek utcánként átlagosan másfél-kétmillióért (hosszabb szakaszoknál két és fél-három millióért) készítik el a terveket, de a parkolóét csak egymillióért.

A most elkészülő tervek birtokában a város a fenti helyszíneken már jövőre elvégezteti a munkát, melyek az anyagiaktól függően csúszhatnak.

A Bordás utca első szakasza, a Nyárfa, a Medgyessy Ferenc és a Szőlőhalom utca terveit a Makadám 2000 Kft., míg Bordás utca második szakasza valamint a Károlyi és a Szél utca felújításának terveit a Globál Terv Kft. készíti el, 120 nap alatt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!