Kallai Árpád ismét elmondta, nincs elég orvos, ezért szülnek a makóiak Vásárhelyen

Nem helyi sajátosság, munkaerőhiány tapasztalható itt is, ezért nem indultak újra a szünetelő osztályok – fogalmazott Kallai Árpád a szerdai testületi ülésen Makón. Mindez azt jelenti, hogy a makói kismamák továbbra is Hódmezővásárhelyen szülhetnek.

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója beszélt arról is, az egészségügy a politika célkeresztjébe került és hogy a védőoltásoknak köszönhetően ,,kijöttünk” a koronvírusból és lassan elérik a 2019-es ellátási adatokat. 2020 óta szünetel Makón a fekvő szülészet-nőgyógyászat és a pszichiátria – Kallai ennek kapcsán elmondta, a munkaerőhiány miatt nem indultak újra az osztályok. Ennek ellenére nőtt az orvosok száma és pályakezdők is vannak, de a főigazgató szerint a szülészetre nincs elég szakorvos, nem népszerű terület. Közölte, cserébe magasabb szintű terhesgondozást végeznek Makón.

Rátért arra is, a szolgálati jogviszony átalakítása miatt minimális pályaelhagyás történt, az utóbbi időben nőtt az ápolók száma is. Úgy vélte, stabil a makói kórház működése és biztonságos az ellátás.

A kórház főigazgatója a munkaerőhiányról beszélt nyáron is, akkor kifejtette, legalább négy szakorvost kellene felvenni, kettő ügyeletben, kettő pedig a nappali ellátásban tevékenykedne – így lehetne biztosítani a szülészetet a makói intézményben.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!