Meghirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok új évadát

Kezdetét vette a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évadának előadásaira. A nagyszínpad öt zenés előadása között saját bemutató és továbbjátszás, valamint Ajándékkoncert is szerepel; és visszatér hét estén a népszerű újszegedi koncertsorozat is – közölték a szervezők.

Az ország legnagyobb nyári színházi fesztiváljának következő évi műsorát online sajtótájékoztatón ismertette a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Barnák László.

Az előadás-sorozat július 7-én kezdődik, a Szabadtéri Játékok saját bemutatójaként színre kerülő különleges operett- és opera gálával, a Holdvilágos éjszakán című esttel. Egy héttel később Michael Kunze és Lévay Sylvester régen várt musicalje, az Elisabeth érkezik három estére. A történet ezúttal a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégelőadásában, Szente Vajk kiváló rendezésében kel életre a nagyszínpadon.

Július 21-én sor kerül a Szegedi Szimfonikus Zenekar elmaradhatatlan Ajándékkoncertjére is. Július 28., 29. és 30. este pedig a 2022-es évad fergeteges záróprodukciója, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicagója is újra színpadra kerül hazánk legnagyobb csillagtetős színházában, Béres Attila rendezésében.

A Dóm téri programok zárása Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István worldmusicalje, az Ezeregy éjszaka debütál.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad koncertsorozata az előző év kiemelkedő sikere után 2023-ban is visszatér, ezúttal hét zenés esttel. Elsőként Zorán érkezik, majd az Ezzel még tartozom című estjén a Kossuth-díjas Demjén Ferenc hoz el Újszegedre egy fergeteges válogatást. Augusztus 2-án az OmegaNaplementeemlékkoncerten idézzük fel a legendás együttes egyedülálló zenei világát.

A klasszikus operettek és a cigányzene kedvelői számára Dolhai Attila, Oszvald Marika, Fischl Mónika és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös estje, a Zenére fel! című koncert biztosít kellemes kikapcsolódást a Budapest Folk Dance táncosainak közreműködésével.

Július 12-én aPrima- és kétszeres Artisjus-díjas Palya Bea egyedülálló, népzenei gyökerekkel bíró, saját zenei nyelvén megfogalmazott dalai, augusztus 9-én pedig a Kispál és a Lovasi összetéveszthetetlen hangulatú zenéje szórakoztatja az újszegedi közönséget. Július 26-án „a világ legjobb gitárosa”, Al Di Meola Grammy-díjas zenész-zeneszerző utánozhatatlan gitártechnikája és sokszínű zenei világa kápráztatja el a Szabadtéri nézőit.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!