Márki-Zay Péter: Feloldjuk a titkosítást

Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amelyben „feloldották a titkosítást”, próbáltak mindenről beszámolni, ami a külföldi magyaroktól érkezett támogatás mentén kérdésként felmerült.

Nyilvánosságra hozták a teljes elszámolást – mondta Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatón (fotó: Márki-Zay Péter facebook oldala)

Közleményüket változtatás nélkül közöljük:

Mit ígértünk a hazai és nyugati magyar adományokért cserébe?

– Belépünk az EU Ügyészségbe, megkapjuk az uniós forrásokat, megőrizzük a forint stabilitását és megfékezzük az inflációt

– Elszámoltatjuk a korrupt politikusokat, visszaszerezzük a nemzet vagyonát, tiszta versenyt és hatékony gazdálkodást vezetünk be – mert okosabbak vagyunk és nem lopunk – Megduplázzuk a GYES, a családi pótlék, az öregkori nyugdíjminimum értékét és svájci indexálást vezetünk be a nyugdíjak értékállósága érdekében, adómentessé tesszük a minimálbért

– Átvilágítjuk a Fidesz által betelepített migránsokat, kiutasítunk és kiadunk minden bűnözőt és terroristát a nemzetközi körözéseknek – Kiutasítjuk az orosz kémeket, az orosz kémbankot, hűséges szövetségesei leszünk az EU-nak és a NATO-nak, megvédjük hazánk légterét és nem küldjük a magyar hadsereg főparancsnokát helyzetfelmérésre az ukrán-orosz frontra

– Függetlenné tesszük a bíróságokat, korrupcióellenes ügyészséget állítunk fel, és megszüntetjük a végrehajtó maffiát

– tagjai maradunk az EU-nak

1. TITKOSÍTÁS ÉS NYILVÁNOSSÁG:

a. Követeljük, hogy mindent hozzanak nyilvánosságra – különben még a hazugságokkal etetett Fidesz-szavazók is rájönnek, hogy itt nem nekünk, hanem a Fidesznek van takargatnivalója

b. Az MMM és én vagyunk az egyetlenek ebben az országban, akik mindig, mindennel nyilvánosan elszámoltak: 42,000 soros főkönyv nyilvános, AFD szerződés nyilvános, családtagjaim vagyonnyilatkozata nyilvános. Más kultúra – szeretném, ha mindenki követné ezt, és nem a vagyonnyilatkozatok lazítását fogadta volna el a fideszes parlamenti többség.

c. 2022. április 3. egy utolsó kétségbeesett kísérlet volt arra, hogy Orbán Viktor rendszerében, Orbán Viktor szabályai szerint leválthatjuk-e Orbán Viktort. Egy igazi „Mission Impossible”, azaz lehetetlen küldetés volt ez. Mindazok, akik önfeláldozóan, egy életre vállaltuk ennek a küldetésnek minden kockázatát, pontosan tudtuk, hogy bennünket lehallgatnak, megfigyelnek, rágalmaznak, családunkat is kitesszük a pártállam és propagandája zaklatásának, és hogy rajtunk „elégtételt fognak venni”, ahogy Orbán Viktor megígérte.

d. Egy megfélemlítő, saját polgárait a méregdrága Pegasus kémszoftverrel megfigyelő és lehallgató autokratikus rendszerben, árulókkal, megvett és megzsarolt ellenzékiekkel körülvéve mindannyian tisztában voltunk vele, hogy nekünk nem lehetnek és nem is lesznek titkaink, BENNÜNKET CSAK A NYILVÁNOSSÁG VÉDHET MEG.

e. A korrupt és titkolózó rendszerrel szemben mi kínosan ügyeltünk minden egyes törvényi előírás betartására, a közpénzen milliárdossá lett politikusokkal szemben mi valóban kispénzű családos emberek vagyunk, még a hazánk megmentése érdekében SEM KOCKÁZTATHATTUK, HOGY ORBÁN BÖRTÖNBE CSUKASSON VAGY ELVEGYE CSALÁDI OTTHONUNKAT.

2. HAMIS VÁDAK: BŰNCSELEKMÉNYEK

a. Külföldi támogatások: az MMM nem párt, így semmi akadálya nincs, hogy külföldi támogatást fogadjon el. Az Action for Democracy minden támogatójától megkövetelte az útlevélszámának megadását, amit ellenőrzött is, így még pártokat is támogathatott volna, hiszen a forrásai nem külföldi állampolgároktól származtak, abban közpénz nem volt, és tevékenységüket a magyarnál sokkal szigorúbb amerikai jogszabályoknak és az ottani hatóságoknak mindenben megfelelve végezték.

b. Pártfinanszírozás: az MMM által gyűjtött pénzekből és a külföldi magyarok támogatásából egyetlen párthoz sem kerülhetett pénz, erre maguk a pártok vigyáztak kínosan, minden nap ellenőrizve a kampányok működését ennek érdekében (a tiltott pártfinanszírozást ugyanis az ÁSZ a pártoknál ellenőrzi és a büntetést is nekik kellene fizetniük). Minden anyagot, ahol a pártok logója is megjelent, a pártok saját kampányukból fizették, az MMM csak „nem pártos” kampányt finanszírozott a korrupció, a bűnöző migránsok betelepítése, és a nyugati, demokratikus, jogállami, keresztény értékek és nemzeti érdekeink sorozatos elárulása elleni küzdelmében.

c. Pénzmosás: soha fel sem merült, hogy az MMM-hez bűncselekményből származó pénz kerülhetett volna – például nem kaptunk korrupcióval szerzett pénzeket, nem használtunk túllárazott állami szerződésekkel fenntartott médiafelületeket, nem kaptunk támogatást közpénzből működő állami cégektől.

d. Sikkasztás: minden adományt az adományozó által támogatott célra fordítottunk, felelősen gazdálkodva az adományozók pénzével és a teljes nyilvánosság előtt elszámolva minden bevétellel és minden kiadással, összesen 42,000 sorban közzétéve az MMM teljes főkönyvét, amire soha nem volt még példa a magyar történelemben.

3. HAMIS VÁDAK: HAZAÁRULÁS

a. Orbán Viktor szerint aki külföldről fogad el támogatást, az hazaáruló. Orbán Viktor évtizedeken keresztül fogadott el külföldi támogatást Soros Györgytől, és máig nem árulta el, Soros György milyen titkos igényeit elégítette ki cserébe. Orbán Viktor az azeriektől érkező dollármilliók után szabadon engedte az azeri baltás gyilkost, sokmilliárdos kínai és orosz hitelekért cserébe verseny nélkül a Rosszatomnak adta és titkosította a Paks 2 projektet, erősen túlárazva megépíti a semmilyen magyar érdeket nem szolgáló Fudan egyetemet és a soha meg nem térülő belgrádi gyorsvasútat. Orbán Viktor nemcsak elfogadja az Unió külföldi pénzeit, hanem ezek nélkül még a magyar tanárokat sem tudja tisztességesen megfizetni, ami példátlan a magyar történelemben. Hazaárulónak tartja, aki Nyugatról kér segítséget, ugyanakkor máig a Nyugatot hibáztatja azért, mert 1956-ban nem segítettek a magyar forradalomnak. Nem említi meg továbbá Rákóczit, aki nyugati támogatásért fordult Európához, vagy Kossuthot, aki nyugati támogatásért turnézott Amerikában.

Az MMM ugyan kizárólag külföldön élő magyarok támogatását fogadta el, de mi nem azt tartjuk hazaárulásnak, ha valaki a nyugati szövetségeseink támogatását elfogadja, hanem amikor a keleti ellenségeinkkel szövetkezik a szövetségeseink ellen és ezt évtizedekre titkosítja.

b. A külföldön élő magyaroktól a Fidesz is gyűjt és elfogad adományokat, ezt sem tartjuk hazaárulásnak.

c. Bár Orbán Viktor már egy évvel ezelőtt figyelmeztetett a lehetőségre, hogy a nyugati hatalmak beavatkozhatnak a magyar választásokba, ilyen nyilvánvalóan nem történt – pedig sokan reménykedtek benne. Előfordulhatott volna például, hogy nyugati titkosszolgálatok aberrált és kábítószerező fideszes politikusokról tesznek közzé botrányos anyagokat, vagy kitiltanak prominens kormánypártiakat az Egyesült Államokból korrupciós nyilvánosságra sem hozott bizonyítékok alapján, azonban még az EU is csak a választás utáni napokban indította el a jogállamisági eljárást és nem egy héttel korábban… A Nyugat sem pénzzel, sem kommunikációjával, sem szivárogtatásokkal nem támogatta Orbán Viktor elleni küzdelmünket, pedig megtehette volna.

d. Ha a nyugati magyarok azért adtak volna adományokat az MMM-nek, hogy választási sikerünk esetén kormányra kerülve ebből nekik anyagi vagy piaci előnyeik legyenek (mondjuk ők építsenek atomerőművet, vasútat, egyetemet magyar állami pénzen, verseny nélkül, titkosítva, ők hozhassanak be letelepedési kötvénnyel bűnözőket és terroristákat, ők adjanak el haszontalan vakcinákat és lélegeztetőgépeket kétszeres áron, sajátítsanak ki maguknak egész iparágakat verseny nélkül, emelt áron – telekommunikáció, bankok, média, energetika, mezőgazdaság, kiskereskedelem, dohányárusítás, kaszinók, egyetemek, stb), akkor miért jött a támogatásuk nagyobb része immár az ELVESZTETT VÁLASZTÁSOK UTÁN?

4. MIT KÉRTEK A KÜLFÖLDI (ÉS HAZAI) MAGYAROK A TÁMOGATÁSUKÉRT?

a. A Fidesszel szemben az ellenzék komplett programmal rendelkezett a választásokon – az MMM is ennek a programnak a megvalósulásában látta Magyarország felemelkedését.

b. Bennünket az adományozók tízezrei támogattak, amiért mindegyiküknek ugyanazt ígértük,  senkivel nem kötöttünk külön megállapodásokat – minthogy egyetlen egyet sem ismerünk az amerikai adományozók közül, nehéz is lett volna egyéni kívánságokat teljesíteni.

Korányi Dávid Action for Democracy nevében tett nyilatkozata, amit a sajtótájékoztatón Vékás sándor, az MMM operatív igazgatója olvasott fel:

1.Mi minden támadás ellenére nagyon büszkék vagyunk az MMM-nek nyújtott támogatásra. Egy olyan civil szervezetről beszélünk, amely alulról építkező mozgalomként, a teljes magyar politikai elittel szemben – beleértve a hagyományos ellenzéki pártokat is – definiálva magát megkísérelte elmagyarázni, mit veszthetünk a demokrácia és a jogállam lebontásával, a keletre sodródással, az Ukrajna elleni orosz agresszió mentegetésével és gyáva lapítással, a honfitársaink ellen folytatott gyűlöletkampányokkal. Méghozzá választási – és ne feledjük népszavazási – kampány időszakban. Mikor máskor kellene leginkább a demokratikus értékeket védő szervezeteket támogatnunk?

2.Az Action for Democracy nem adományozott egyetlen fillért sem az MMM számára az országgyűlési választási kampányra, ahogy azt a két szervezet közötti, korábban nyilvánosságra hozott szerződés is kiköti. Támogatásunk kizárólag tájékoztatási célokat, “a jogállamiság, a demokrácia, az euroatlanti elkötelezettség értékeinek népszerűsítését” szolgálta. Az Action for Democracy stratégiai céljai, a demokrácia védelme és az autokráciák elleni harc keretében rendszeresen szervez alulról építkező pénzgyűjtő kampányokat, ahol sok ezren adnak pénzt a helyi szervezetek megsegítésére.

3.Az Action for Democracy az MMM-et – noha erre törvényi kötelezettsége nem volt – csak a diaszpórában élő számtalan magyar által összeadott pénzből támogatta, akik úgy gondoljuk különleges joggal aggódnak az ország sorsát illetően. Diaszpórában élő magyar honfitársaink – hozzám (mint Korányi Dávid) hasonlóan a magyar nemzettest részei, családunk, barátaink vannak otthon, miért ne segíthetnénk rámutatni, mi is a tét? Egy kiépülő autokrácia ellen küzdeni nem pártpolitikai kérdés.

4.Rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy a kormány a teljes államapparátust bevetette az az Action for Democracy, az MMM és a Datadat elleni lejárató kampányban, és nyíltan pártpolitikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget és az adóhivatalt. Ezzel akarják megfélemlíteni a magyar civileket a magyar államhatárokon belül és kívül. Ezzel párhuzamosan minden diplomáciai protokollt felrúgva támadják az amerikai nagykövetet, miközben pénzért kuncsorogva fogadkoznak az Európai Unió előtt, hogy jó útra fognak térni. Nem a dollárok, hanem a gyógyszer kezd végleg elgurulni a kormánypártoknál…”

5.Az Action for Democracy egyáltalán nem csak a magyar demokrácia túlélését próbálja segíteni. Idén januári megalakulásunkat valóban ihlette a magyarországi helyzet, de szervezetünk – ahogy azt tanácsadó testületünk diverzitása is mutatja – átfogó nemzetközi stratégiánk keretében jelenleg Braziliában és Olaszországban is aktív helyi, demokráciát előmozdító civil szervezetek támogatásában.

Vékás Sándor olvasta fel az A4D vezetője, Korányi Dávid levelét (fotó: Márki-Zay Péter facebook oldala)

6.Végezetül: A jobboldali média azt állítja, hogy Magyarországot ócsároltuk, az ország szuverenitását veszélyeztetjük. Ilyet soha nem tettünk és nem tennénk. Mind tanácsadó testületi tagjaink, mind támogatóink a legmélyebb tisztelettel bírnak Magyarország és a magyar nemzet iránt, épp ez a tisztelet vezérel minket a magyar demokrácia megmentésének segítésében. Mark Twain szavaival élve “A hazafiság az, amikor az ember minden körülmények között támogatja országát, de a kormányát csak akkor, ha megérdemli.”

A teljes sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter oldalán tekinthetik meg, ahol azt is meg lehet hallgatni milyen kérdéseket tettek fel a jelen lévő újságírók.

Az MMM vezetői válaszoltak a felmerülő újságírói kérdésekre (fotó: Márki-Zay Péter facebook oldala)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!