Maksa Imrét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

1932. november 22-én született Hódmezővásárhelyen Maksa Imre. Tanyasi iskolába járt, így a föld, a természet ismerete és szeretete gyerekkora óta elkíséri.

A gépészmérnöki kar elvégzése után először egy növényvédő állomáson dolgozott, ezután került a helyi mezőgazdasági technikumba. Ennek jogutódja lett a mezőgazdasági főiskola, ahol aztán nyugdíjba vonulásáig dolgozott. Maksa Imre ezután is igen aktív életet élt. Mint elmondta: 1992-ben ment el nyugdíjba a feleségével egy időben, és az első években sokat utaztak. Sajnos később megbetegedett a felesége, és az ő halála után néhány évig egyedül élt. 1999-ben ismerkedett meg Sárika nénivel, akivel 23 év él együtt.

Azon kívül, hogy már nehezen megy a járás, nincsenek komolyabb egészségi problémái. Azt mondja, gyerekként sokat mozgott, és talán ez is segített abban, hogy ilyen tartalmas és mozgalmas az élete. Gyerekkorában sokat sportolt, és a fizikai munkát is idejekorán megismerte. Az önkormányzat nevében Berényi Károly alpolgármester köszöntötte az idős főiskolai tanárt, majd előkerült Sárika néni legendás tortája, melyből aztán minden vendég kapott egy szeletet. A családi ünnepségre várni kell még néhány napot, hiszen a hétvégén jönnek köszönteni a gyerekek és az unokák.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!